Breek de stilte

Image
Met de campagne 'Open your mouth' wil vzw Kinderkreet kindermisbruik bespreekbaar maken.
REGIO. De woorden ‘Breek de stilte’ zijn vooral gekend als het lied over autisme van Stef Bos en Bob Savenberg. Je kan dezelfde noodkreet ook gebruiken om een andere stille, onzichtbare muur te slopen, nl. die van kindermisbruik. Dat wil de vzw Kinderkreet doen met haar nieuwe campagne 'Open your mouth'.

Hoe vrij en open onze maatschappij ten opzichte van sexuele beleving is geworden, sexueel misbruik is nog altijd een taboe. De vzw Kinderkreet, ook gekend als Childcry, wil dat taboe doorbreken en mensen aanmoedigen erover te praten. De vzw wil ook (mede)slachtoffers van seksueel misbruik en geweld een helpende hand aanreiken om de eerste stap te zetten naar herstel.

Met projecten als ‘walk & talk’ en ‘call & talk’ organiseert Kinderkreet tot 2 dagen per week persoonlijke ontmoetingen. Daarnaast helpt Kinderkreet ook mensen telefonisch. Met de nieuwe campagne ‘Open your mouth’ wil vzw Kinderkreet iedereen duidelijk maken dat onderwerpen als sexueel misbruik niet doodgezwegen moeten worden. Praten is vaak de enige manier die echt kan helpen. In een filmpje worden vooral mensen die een vermoeden hebben of iets verdachts opmerken aangesproken. Actrice en presentatrice Fransesca Vanthielen steunt deze campagne als meter van de organisatie.

Luister ook even naar deze anonieme getuigenis:

(mb)

 

 

Lees ook:

20 november: Dag van de Rechten van het KindSINT-NIKLAAS. Vandaag, donderdag 20 november, is de dag van de rechten van het kind. In Sint-Niklaas vindt het stadsbestuur kinderrechten belangrijk. Zo...