Miss Waasland gaat de artistieke tour op

REGIO.  Miss Waasland gaat de artistieke tour op. De organisatie stapt resoluut af van de traditionele miss fotografie en heeft daarvoor de creatieve huwelijksfotograaf John Colasse aangetrokken. Het resultaat is een ongeziene fotoreeks.

De kersverse organisatie van Miss Waasland zat met de handen in het haar omdat ze de verkiezing naar een hoger niveau wilde tillen en dus gooiden ze de traditionele miss fotografie overboord. Via communicatiebureau Darvin kwam huwelijksfotograaf John Colasse in beeld. Colasse staat bekend om z'n artistieke en erotische fotografie en zat met deze reeks buiten z'n comfortzone. "Net zoals bij de erotische reportages over koppels was ik bij deze shoot terug volledig uit mijn comfort zone. Al snel was ik aangenaam verrast over de professionaliteit waarover deze kandidates beschikken.", aldus John Colasse. 

De unieke fotoreeks wordt vrijdagavond 29 april voorgesteld tijdens de modeshow van Miss Waasland, die doorgaat op de Verbeke foundation te Kemzeke.

modeshow

De traditionele halve finale is in de formule van Miss Waasland vervangen door een modeshow. "Er werd tijdens de preselecties strenger gejureerd waardoor er 10 definitieve finalistes werden gekozen. Zij maken het hele verhaal van begin tot einde mee.", zegt Nele De Pauw, voorzitster van Miss Waasland. "Er zijn heel wat activiteiten voorzien. Zo gingen we met de groep al op bezoek naar de Olmense Zoo, mochten ze de aftrap geven op de voetbalmatch Waasland-Beveren - Kv Kortrijk en hebben ze individueel ook al tal van activiteiten gedaan."

De modeshow is maar één van de activiteiten. In de tentoonstellingsruimte van de Verbeke Foundation mogen de kandidates hun beste beentje voorzetten in stadskledij en badkledij. Naast de voorstelling van de meisjes is er muziek van zangeres Shi, vertelt An-Sofie Schatteman over de wereld van bloggen, geeft Mix 'n Match make-uptips en komt er een internationaal gerenommeerde buikspreker langs. Frederic de Vos praat de show aan elkaar. Ook de fotoreeks van John Colasse wordt er voorgesteld.

Voor het Waaslands mooiste meisje wordt verkozen, moet de groep nog een aantal activiteiten afwerken. Na de modeshow staan er onder meer een teambuildingsweekend in de Vlaamse Ardennen met survivalopdrachten en een bezoek aan Willy Naessens op het programma.

modeshow bijwonen

Wie de modeshow wil bijwonen, kan tickets (24,95 euro) bestellen via misswaasland.be. De show begint om 19.30 uur in de Verbeke Foundation, Westakker te Kemzeke.  (mb, foto: Charlotte Heirman door John Colasse)

info: misswaasland.be, allround-pics.be

 

Lees ook:

BEVEREN. De 21-jarige Kayleigh Van Molle uit Melsele staat op 28 oktober in de grote finaleshow van Miss Fashion 2024 in Gent. Het wordt de afsluiter van een avontuur dat reeds in februari begon. 

TEMSE. De 24-jarige Lien Pelgrims uit Temse kampt met een immuunziekte maar dat houdt niet tegen om een actief leven te leiden en uitdagingen aan te gaan. De studente Agro-Biotechnologie studeert...

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase Melissa Engels is een van de twintig kandidates voor Miss Coast Belgium. De 23-jarige levensgenieter studeert orthopedagogie, heeft twee paarden en is actief in de...

SINT-NIKLAAS. Met maar liefst vijf nieuwe publicaties wil het stedelijk team toerisme de stad dit jaar als toeristische trekpleister promoten. Nell Joostens, Miss Waasland 2017, is het nieuwe...

SINT-NIKLAAS. Vanaf 2014 zal Sint-Niklaas een jonge, mooie ambassadrice hebben. Vanaf nu start de zoekt naar kandidates voor de Miss Sint-Niklaasverkiezing die in oktober 2013 wordt gehouden. Miss...

Shari Thierens (foto Jan Huysentruyt) SINT-NIKLAAS. Op zaterdag 21 november weten we welk meisje het kroontje overneemt van Eline Thierens uit Verrebroek en zich het komende jaar Miss Diamant...