Melissa Engels wil Miss Coast worden

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase Melissa Engels is een van de twintig kandidates voor Miss Coast Belgium. De 23-jarige levensgenieter studeert orthopedagogie, heeft twee paarden en is actief in de Sint-Niklase horeca. Deze zomer zal ze vooral aan de kust te zien zijn voor de zomertour van Miss Coast. Daarna staat er nog een reis naar Turkije op het programma. 

Ooit gestart als een missverkiezing aan de Belgische kust is Miss Coast Belgium uitgegroeid tot een nationale verkiezing. Bijna elke Vlaamse provincie is vertegenwoordigd. Met de deelname van de Sint-Niklase Melissa Engels is ook het Waasland vertegenwoordigd. En hoe: met haar 1,80 meter is de grootste kandidate. "Als ik hakken draag steek ik er vaak overal met kop en schouders boven uit.", weet Melissa.  Melissa is 23 jaar (voor wie een kaartje wil sturen: ze is jarig op 22 april), heeft een jongere zus, houdt van paardrijden en is al drietal jaar bezig met modellenwerk. 

Als we peilen naar haar motivatie blijkt de zee daarin een rol te spelen: "De voornaamste reden om deel te nemen zijn de drie pijlers waar Miss Coast voor staat: fun, respect en groepsgeest. De zee is een beetje buitenland in eigen land. De zee, dat is genieten van het geluid en de wind. Ik kom er tot rust."  Waar andere missverkiezing negatief in het nieuws komen door perikelen rond het zoeken van sponsors, ontbreekt dat stuk bij Miss Coast. "Het is de enige eerlijke verkiezing die er nog is. Je hoeft zelf geen sponsors te zoeken en er is geen sms-voting. Dus de uitslag is vooral afhankelijk van je persoonlijkheid en je inzet", klinkt het. Die inzet kunnen de kandidates tonen tijdens de zomertour langs verschillende kustplaatsen waar ze zichzelf moeten voorstellen, defileren en dansen.  In september trekken de kandidates naar Turkije waar ze niet alleen zullen shoppen maar ook de choreografie voor de finale van 14 oktober zullen instuderen. 

Over haar troeven om hoog te scoren in de verkiezing is Melissa duidelijk: "Mijn doorzettingsvermogen, mijn hulp voor anderen en mijn lengte. Ik heb enorm veel meegemaakt en geef hierdoor zeker nooit op. Als ik voor iets ga dan doe ik dat voor de volle 100%. Ook sta ik altijd klaar voor anderen, als er iemand hulp nodig heeft ben ik altijd de eerste die een helpende hand bied. Ik ben een enorm vriendelijke, spontane en sociale dame."  (mb)

 

Lees ook:

Miss Waasland gaat de artistieke tour op

REGIO.  Miss Waasland gaat de artistieke tour op. De organisatie stapt resoluut af van de traditionele miss fotografie en heeft daarvoor de creatieve huwelijksfotograaf John Colasse aangetrokken. Het...