Sint-Niklaas krijgt ambassadrice

SINT-NIKLAAS. Vanaf 2014 zal Sint-Niklaas een jonge, mooie ambassadrice hebben. Vanaf nu start de zoekt naar kandidates voor de Miss Sint-Niklaasverkiezing die in oktober 2013 wordt gehouden. Miss Sint-Niklaas zal niet enkel de stad maar ook goederen en diensten van plaatselijke handelaars promoten. Toch willen de organisatoren niet geweten hebben dat dit de zoveelste doorsnee missverkiezing is. De verkiezing wordt gekoppeld aan een goed doel. 


Sint-Niklaas krijgt een eigen miss, een ambassadrice die stad en de lokale handelaars moet promoten. Om een verschil te maken met andere missverkiezingen wil de organisatie van Miss Sint-Niklaas uitpakken met een concept dat stijlvol, elegant en met respect voor elke kandidate gebracht zal worden. "Natuurlijk zal er wel een badpakken defilé zijn, maar niet meer om de missverkiezing interessant te maken.", klinkt het bij Hans Nagi van vzw Amici. "Heel de missverkiezing zal een spetterende showavond worden met o.a. enkele optredens van bekende artiesten, zodat zelfs de grootste pessimisten inzake missverkiezingen er een aangename avond aan zullen beleven." Frederik De Vos van Fox On Stage neemt een belangrijke rol op zich: hij zal niet enkel de halve finale en de finale presenteren, hij zal ook de kandidates begeleiden en voor workshops zorgen.

goed doel

De verkiezing van Miss Sint-Niklaas wordt gekoppeld aan een goed doel. Voor de eerste editie koos de organiserende vzw Amici voor Make-A-Wish, een vrijwilligersorganisatie die zich dagdagelijks inzet om hartenwensen te realiseren van levensbedreigde zwaar zieke kinderen tussen de drie en achttien jaar.

kandidaten

Kandidates voor Miss Sint-Niklaas moeten minimum 17 jaar zijn en 18 jaar zijn op de dag van de finale en mogen maximum 27 jaar zijn. Andere vereisten zijn: overtuigende inzet, de Belgische nationaliteit bezitten, in het bezit zijn van rijbewijs B en vloeiend Nederlands spreken en schrijven.

Het prijzenpakket is niet mis: de winnares mag een auto van garage Maro een jaar kosteloos gebruiken. Daarnaast krijgt de winnares onder meer een gouden ring met diamanten van goudsmid Hans Nagy. Ook het publiek kiest een eigen winnares via de website miss-sint-niklaas.be.

Op 17 februari en 3 maart 2013 zijn er preselecties in Hotel De Spiegel. Op 12 april is er de halve finale in De Casino. Op 12 oktober wordt in 't Bau-huis tijdens de finale Miss Sint-Niklaas verkozen.

info: miss-sint-niklaas.be

 

Lees ook:

REGIO.  Miss Waasland gaat de artistieke tour op. De organisatie stapt resoluut af van de traditionele miss fotografie en heeft daarvoor de creatieve huwelijksfotograaf John Colasse aangetrokken....

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas heeft haar nieuwe toeristische brochure voorgesteld. De brochure schenkt heel wat aandacht aan toeristische vernieuwingen van de jongste jaren, zoals het...