Straattheaterfestival Zapparade dit jaar in zigeunerstijl

SINT-PAUWELS. De vzw Zapparade organiseert op zaterdag 2 juli de negende editie van het jaarlijkse straattheaterfestival 'Zapparade' aan de Roomanmolen. Dit jaar zal het festival baden in een waar zigeurnersfeertje dat verbonden is met de bekende molen. Daarnaast zijn de bekende ingedriënten aanwezig: straattheater, muziek, creatieve workshops en cultuur.

De wereld van zigeuners wordt tot leven gewekt door tal van figuranten en acteurs van theater Tieret. Het verhaal draait rond de bekende Roomanmolen en de Duitse zigeunerfamilie Rohmann, afstammelingen van de bouwer van de molen. De familie bezoekt na 41 jaar Sint-Pauwels om er op 2 juli het bouwwerk van hun voorvader te eren op een heuse familiereünie. Het belooft een kleurrijk  feest te worden. Maar mogelijk komt ook de rivaliserende familie Roomanns naar de molen afgezakt. De organisatoren beloven alvast een feest met een vurig slotmoment. Of wat dacht voor de nieuwe zomerhit 'El Crème Glas Ques'?

Naast de hoofdact zijn naast de molen en op het op het kerkplein acts te zien van binnen- en buitenlandse straattheateracts. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-PAUWELS. Het straattheaterfestival Zapparade is aan haar achtste editie toe. Dit jaar neemt theater Tieret het publiek mee op de zoektocht van prinses Bellefine naar een levenspartner, haar...

De medewerkers in volle voorbereidingSINT-PAUWELS. Op 4 juli aanstaande is de 7de editie van Zapparade. Dit jaarlijkse zomerfestival is er in het bijzonder voor gezinnen met kinderen. Met een aanbod...