Straattheaterfestival Zapparade zorgt voor Koninklijke Bruiloft

ImageSINT-PAUWELS. Het straattheaterfestival Zapparade is aan haar achtste editie toe. Dit jaar neemt theater Tieret het publiek mee op de zoektocht van prinses Bellefine naar een levenspartner, haar droomprins. Net zoals de vorige edities kunnen kinderen 'zappen' tussen straattheater, muziek en creatieve ateliers.

De Zapparade ontstond toen enkele jonge ouders zich afvroegen of ze niet iets meer konden doen met de tekeningen en schilderijen van hun kleuters. In eerste instantie werd gedacht aan een tentoonstelling van kinderschilderijen maar een avondje brainstormen ontstond de Zapparade: een familiaal straattheaterfestival met een waaier van activiteiten waaruit kinderen kunnen kiezen en switchen als ze dat willen. In 2003 trok de eerste editie enkele honderden bezoekers naar de Roomanmolen in Sint-Pauwels. Ondertussen lokt het festival met telkens een ander thema duizenden bezoekers.

Dit jaar is 'de koninklijke bruiloft' het thema van het festival. Straattheatergezelschappen uit Duitsland, Nederland , Ierland en België hun kunsten in de schaduw van de Roomanmolen en het kerkplein in Sint-Pauwels. Theater Tieret brengt de voorstelling 'Prinses Bellefine op zoek naar haar ideale levenpartner'. Het stuk gaat uiteraard over de zoektocht naar een geschikte levenspartner maar ook over het bereiken van een levensdroom. Naast straattheater zijn er voor kinderen tal van creatieve workshops en attracties.

De Zapparade begint op zaterdag 3 juli om 14 uur. De toegang voor kinderen is gratis.  Tickets voor volwassenen kosten 6 euro in voorverkoop en 8 euro aan de kassa. Wie lid is van de Gezinsbond of een kansenpas heeft, krijgt korting.
Tickets en info zijn verkrijgbaar op zapparade.be en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-PAUWELS. De vzw Zapparade organiseert op zaterdag 2 juli de negende editie van het jaarlijkse straattheaterfestival 'Zapparade' aan de Roomanmolen. Dit jaar zal het festival baden in een waar...

De medewerkers in volle voorbereidingSINT-PAUWELS. Op 4 juli aanstaande is de 7de editie van Zapparade. Dit jaarlijkse zomerfestival is er in het bijzonder voor gezinnen met kinderen. Met een aanbod...