Zapparade trekt de zomervakantie op gang

Image
De medewerkers in volle voorbereiding
SINT-PAUWELS. Op 4 juli aanstaande is de 7de editie van Zapparade. Dit jaarlijkse zomerfestival is er in het bijzonder voor gezinnen met kinderen. Met een aanbod van straattheater, muziek, een brede waaier aan creatieve ateliers en workshops tracht de organisatie de cultuurbeleving van deze doelgroep te stimuleren. Hierdoor leren vele kinderen en ouders jaarlijks nieuwe vormen van cultuur ontdekken en apprecieren. Ze kunnen actief actief deelnemen aan allerlei kunstvormen.

Dit jaar is het thema van Zapparade: 'De tijd in nood in Ginderieverst'.

In de moderne samenleving is iedereen op zoek naar meer tijd in het jachtige leven. Zapparade wil aangeven dat we dienen te waken over een gezonde verdeling van onze tijd: een tijd om te werken en te jagen om alles afgewerkt te krijgen, maar anderzijds ook een tijd om stil te staan, te ontspannen, te fantaseren, te onthaasten.

Theater Tieret neemt u dit jaar mee op haar zoektocht naar de tijd. 'Waar haal je de tijd? Kan je tijd inhalen of vastpakken?' Theater Tieret was winnaar van het Koninklijk Landjuweel 2005 en 2007.

Er zullen ook tal van straattheatergezelschappen optreden op het plein van de Roomanmolen: El Capstok, Maza Loco, Circlou, Cirque Cirqulaire, de Gnomenvan Ocreaties, Il Ballo Fuoco, enz.

De muziek wordt gebracht door Karmijn met Vlaamse Folk, huisband Timebell en als afsluiter The Vicious. Een partycoverband die vorig jaar op de Gentse Feesten grote smaakmaker was.

Zapparade vond voor het eerst plaats in 2003 met enkele honderden toeschouwers. In 2004 volgde een nieuwe editie met als thema 'de Vuurdraak'. Het bezoekersaantal groeide mee met het succes van het festival. Ondertussen zakken jaarlijks meerdere duizenden bezoekers af naar het pitorestke molenhof in Sint-Pauwels. (tdw)

 

Lees ook:

SINT-PAUWELS. De vzw Zapparade organiseert op zaterdag 2 juli de negende editie van het jaarlijkse straattheaterfestival 'Zapparade' aan de Roomanmolen. Dit jaar zal het festival baden in een waar...

SINT-PAUWELS. Het straattheaterfestival Zapparade is aan haar achtste editie toe. Dit jaar neemt theater Tieret het publiek mee op de zoektocht van prinses Bellefine naar een levenspartner, haar...