vtmKzoom stelde 'De Sint komt thuis' voor

SINT-NIKLAAS. In het 'Huis van de Sint' in de Stationsstraat stelde vtmKzoom het programma voor dat vanaf maandag 8 november, gedurende vier weken, op de zender zal worden vertoond over ‘De Sint komt Thuis’. We zagen de eerste twee afleveringen in primeur en het wordt voor de kinderen tot 14 jaar echt kijken met plezier. En laat de mama’s en de papa’s ook meer mee kijken, ze zullen misschien daarna nog aan de kinderen vertellen hoe het in hun jonge tijd was rond de Sint en zijn Pieten.

Michael Dujardin, Station Manager van vtmKzoom, wees er op hoe werd gestreefd om de nieuwe ‘technologieën’ waar kinderen worden mee geconfronteerd, ook aan bod te laten komen. Zo heeft de Sint ook een computer ter beschikking en via zijn Sinternetpiet kan hij de moderne communicatie in zijn leven en werk gebruiken. Alhoewel, gat zijn grote liefde toch nog altijd naar zijn groot boek. In deze nieuwe reeks worden fictie en realiteit schitterend gecombineerd.

Dagelijks wordt een aflevering verzorgd van zo’n vijf minuten. Waarvan ’s morgens om half acht al de eerste wordt gegeven en tijdens het weekend wordt eed compilatie gebracht van wat voorbij is, een soort van ‘ Week van de Sint komt Thuis’. De manager is ervan overtuigd dat hij daarmee kind én ouders zal mee kunnen bereiken. Ouders die met hun kinderen meekijken.
Het is lovenswaardig dat vtmKzoom wil investeren in programma’s van-bij-ons,  in een bijzondere locatie, die het ‘Huis van de Sint’ toch is. Voor de Wase hoofdstad een grote eer en het was dan ook onmiddellijk met een groot enthousiasme dat het stadsbestuur een samenwerking opzette.
"We vinden de lokale verankering van ons station heel erg belangrijk", onderstreepte Dujardin, "En gaan deze investeringspolitiek verderzetten. Op ons verlanglijstje van de Sint staan alvast een aantal grote nieuwe fictieprojecten voor 2011 en de Sint heeft ons verzekerd dat alles in orde komt!"
Een samenwerking met Sint-Niklaas is eigenlijk ook weer niet toevallig want het is al lang geweten dat de stad al jaren actief is met evenementen rond de Sint waarvan het epicentrum in ‘Huis van de Sint’ ligt.

"Het was voor ons erg belangrijk om bij de uitwerking van dit programma te kunnen samenwerken met een stad die qua traditie en innovativiteit op dezelfde golflengte zit als wij en met een locatie die perfect uitstraalt wat het programma moet zijn", aldus manager Michael Dujardin.
En zo werden de opnamen gemaakt in de Sint zijn echt huis. Een belangrijke opdracht, want deze ‘Sintsoap’ brengt elke dag een nieuwe oplevering. En daarmee, hop naar de allerbelangrijkste dag voor de Sint, zijn verjaardag, 6 december. De productie is in handen van Anymedia, die al veel ervaring heeft met kinder-tv met onder meer ‘Ketnetpop’ en de fictiereeks ‘Booh’.

het verhaal

Het verhaal begint in Spanje waar de Sint en zijn pieten zich klaar maken om te vertrekken met de oude stoomboot. Maar de kapiteinpiet komt met het slechte nieuws dat de boot het niet meer doet. De Sint zijn vriend is de koning van Spanje en die zorgt voor een goede oplossing en zo vertrekken ze geladen met het speelgoed voor Vlaanderen. ’t Is nu een kwestie van de verloren tijd weer goed te maken.

De Sint heeft heel wat pieten waarvan er een deel hem vergezellen op de boot maar er zijn er ook al die in het ‘Huis van de Sint’ in de Stationsstraat te Sint-Niklaas alles alaan het klaar maken zijn. We hoorden daar al namen noemen van Hoofdpiet, Kapiteinpiet, Sinternetpiet, Keukenpiet, Pietje Snot, Powerpiet en natuurlijk ook nogal wat acrobaatpieten. Dan is er ook nog Anneleentje die het paard van Sinterklaas zal verzorgen. In de tuin van het ‘Huis van de Sint’ zal dat paard te zien zijn, als de sint er niet mee weg is. Anneleentje is de dochter van manègehouders uit de streek die het paard van de Sint heel het jaar moeten verzorgen. Wanneer ze de witte schimmel naar het huis van de Sint brengt maakt ze kennis met Hoofdpiet en die wordt toch wel verliefd op haar zeker.

De Hoofdpiet heeft een belangrijke taak omdat hij de rechterhand en de vertrouwensman is van de Sint. Hij moet ook, al op voorhand naar Sint-Niklaas reizen. Hij heeft wel twee linkerhanden en wat hij doet lukt niet altijd en van iets te plannen heeft hij helemaal geen kaas gegeten.
Een belangrijke figuur is toch wel de Sinternetpiet. Hij is één van de jongste Pieten en is er nog zo heel lang bij. Hij weet alles van de Sin-o-puter en het internet en staat in voor de verbindingen tussen het huis van de Sint en de boot. Sinternetpiet wil de belangrijkste worden en rechterhand van de Sint maar hij moet daarvoor Kapiteinpiet en Hoofdpiet opzij schuiven. De vraag is of dat gaat lukken.

De acteurs in de hoofdcast zijn Ben van Hoof (Sinterklaas), Alain Rinckhout (Hoofdpiet), Anne Van Opstal (Anneleentje), Tom saeys (Kapiteinpiet) en Hein Blondeel (Sinternetpiet)
Producent is Any Media NV-Ben Vetters, beeldregie: Frederik Sonck, acteursregie: Elias Metzel, scenario: Jean Pierre De Lamper & Ben Vetters, styling en kostuums: Nadine Moons, setdressing: Xavier de Graeve & Nicolas Vanderbiest, make-up Artist: Thomas Van Goethem, dop: Brecht Goyvaerts en productieleiding: Annelies Maes.
Er is medewerking van het Stadsbestuur van Sint-Niklaas en het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

'Sint in de piste' is een groot succes. Alle voorstellingen waren in mum van tijd uitverkocht. SINT-NIKLAAS. Het evenement ‘Sint in de Piste’ is een groot succes. De tickets voor de...

SINT-NIKLAAS. In het weekend van 21 november strijkt de circustent van Herman Renz neer op de Grote Markt van Sint-Niklaas. In die tent krijgen kinderen 'Sint in de Piste' te zien, een...

Sint-Niklaas raakt opnieuw in de ban van Sint-Nicolaas of Sinterklaas.SINT-NIKLAAS. Vanaf morgen, donderdag 12 november, is ballonstad opnieuw 'stad van de Sint'. De kindervriend regeert tot...

De gebruiken rond Sinterklaas en Stin-Maarten behoren nu officieel tot ons erfgoed.REGIO. De gebruiken rond Sinterklaas en Sint-Maarten worden opgenomen in de inventaris van het Immaterieel...

SINT-NIKLAAS. Gisteren, zondag 16 november, deed Sinterklaas z'n intrede in z'n lievelingsstad Sint-Niklaas. Helaas was z'n paard ziek en kwam de heilige man dan maar per olifant naar de...

SINT-NIKLAAS / WAASLAND. Wanneer dinsdag Sint-Maarten voorbij zal gerend zijn, komt Sinterklaas er aan op zijn schimmel. Vanaf 12 november zal hij dan ook in 'zijn' stad verblijven....