Beveren informeert inwoners over isolatieproblemen

Image
Een thermografische kaart toont de verschillende temperaturen rond een gebouw. Hierdoor worden warmteverliezen zichtbaar.
BEVEREN. Begin maart werd het warmteverlies van de huizen in Beveren in kaart gebracht met een zogenaamde thermografische vlucht. Die foto’s werden met meegegevens samengevoegd tot een thermografische kaart. Beveren stelt de resultaten dit najaar aan haar inwoners voor.

 Een woning verliest namelijk bij een derder van haar warmte via het dak. Via de thermografische vlucht in de nacht van 2 op 3 maart werden de warmteverliezen van de Beverse huizen in kaart gebracht. Dergelijke verliezen zijn meestal het gevolgd van slechte isolatie en warmtehuishouding en kunnen vaak met eenvoudige maatregelen opgelost worden.

De resultaten van de thermografische vlucht zijn te bekijken op de website antwerpen.be/zoominopuwdak. Dit najaar stelt de gemeente de resultaten voor aan haar inwoners. Dat gebeurt op infoavonden op 12 november in CC Ter Vesten te Beveren (20u15), op 26 november in in OC Boerenpoort te Melsele (20 uur) en op 1 december in OC Ermenrike te Kieldrecht (20 uur).

Wie een afdruk van de thermografische foto van z’n woning wil, kan contact opnemen met de milieudienst van gemeente Beveren. De dienst is bereikbaar op het telefoonnummer 03 750 14 80. (mb)

 

 

 

Lees ook:

Zo ziet een temperatuurkaart er uit.BEVEREN. Begin 2008 stapte de gemeente Beveren op vraag van Antwerpen in een project om een thermografische kaart van de regio te realiseren. Zo'n kaart kan...

voorbeeld van een thermografische kaartZWIJNDRECHT. Zoals we reeds meldden stapten Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke in het project 'Thermografische Kaart'. Een thermografische foto is een...

normale luchtfotoBEVEREN/KRUIBEKE/ZWIJNDRECHT. De Wase gemeenten Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht behoren bij de 21 steden en gemeenten die in het project 'thermografisce luchtfoto' zijn...