Muziekprogramma Beverse Feesten klaar

Image
Soulsister festivalt in Beveren op zaterdag 22 augustus om 20 uur.
BEVEREN. De Beverse Feesten ontgroeien langzaam maar zeker hun status als dorpsfeest met optredens. Sinds een paar jaar proberen gemeente en organisator PVD Events de feesten deels te laten evolueren tot een muziekfestival, zonder het volkse aspect uit het oog te verliezen. Dat er eind augustus een reeks artiesten van verschillende pluimage de Beverse podia zullen sieren, bleek woensdag bij de voorstelling van het muziekprogramma van de Beverse Feesten.

Opvallend is de bonte verzameling van verschillende genres die op de komende Beverse Feesten de revue zullen passeren. "Het blijft een zeer gevarieerd en vooral volks programma.”, zegt schepen van feestelijkheden Raf Van Roeyen. “Er is aandacht voor senioren, kinderen en andersvaliden. Vaste ingrediënten als de KSK Beveren-avond, de rockrally en de travestietenavond zijn van de partij. Voor het eerst zijn alle activiteiten in de feesttent op de Grote Markt gratis toegankelijk."
Er zijn nog aantal wijzigingen. Eerder meldden we al dat de tent 5 meter korter zal zijn om de toegang tot de kerk vrij te houden tijdens de feesten. In de weekends voorziet de gemeente gratis bewaakte fietsenstallingen.

Organisator Patrick Van Duyse hoopt dat de festivalformule ‘Beveren festivalt’ dit jaar een doorbraak vindt tot het grote publiek. "De festivalformule is aan z’n vierde editie toe. De voorbije jaren waren, ondanks bemoedigende reacties, financieel geen groot succes. Ik heb vooral geleerd dat zo’n formule moet groeien en we hopen dat we met het festival dit jaar een grote doorbraak kennen", aldus Van Duyse. Van Duyse heeft bij de samenstelling van de affiche duidelijk gekozen voor zekerheid met namen die in het verleden heel wat volk op de been brachten.

Aan de affiche zal het niet liggen, want die bevat naast een aantal lokaal populaire bands een aantal publiekstrekkers van formaat. ‘Beveren festivalt’ start op vrijdag 21 augustus met ‘Beveren fuift’. De fuif, met optredens van partyband Les Truttes, Sylver en het dj-project ‘90’s Now!’, moet 3000 fuifgangers naar het Beverse festivalterrein lokken. Het weekend telt twee volwaardige festivaldagen waarbij op zaterdag 22 augustus de nadruk op popmuziek ligt met vanaf 15u45 optredens van Tatyana Storm, Ellektra live (de Beverse Eline De Munck), Mama’s Jasje, Soulsister, Hadise, The Magical Flying Thunderbirds en Discobar Soulfinger. 
Op zondag 23 augustus ligt de nadruk meer op rockmuziek. De Wase bands Billy The Kill en The Nico Van Gendt Project openen van 12u40 de festivaldag. In hun kielzog volgen de piepjonge snaken van Freaky Age, Jasper Erkens en klasbakken Frank Boeijen, Gorki, Sweet Coffee en Daan.

Image
Deze groepen geven op de komende Beverse Feesten het beste van zichzelf.

De meer volkse activiteiten vinden plaats in de tent op het markplein. Voor het eerst kunnen de Beverenaars alle optredens in de tent gratis bijwonen. Het ‘Boombal’ opent de Beverse Feesten er op vrijdag 21 augustus. De dagen

Image
Hadise mag de hoofden van de festivalgangers op hol brengen op zaterdagavond 22 augustus om 22 uur.
nadien zijn er o.a. twee kindernamiddagen, de bekende travestieshow op zondag 23 augustus , een seniorennamiddag, kinderfuif, Beveren fuift . Na een jaar afwezigheid hebben de fans van de Beverse tweedeklasser KSK Beveren op donderdag 27 augustus opnieuw een eigen KSK Beveren-avond. Publiekstrekkers worden ongetwijfeld de Vlaamse Vedettenavond op zaterdag 22 augustus met optredens van o.a. John Larry, Luc Steeno, Nic Caan en Lisa Del Bo. Daags nadien zorgen Werner Michiels, de Beverse belleman Roland Verbeke, zangeres Laurie en Tony Lover voor de nodige ambiance tijdens ‘Café Chantant’.

‘Dastoff Live On Stage’ verwelkomt op woensdag 26 augustus vanaf 19 uur groepen als Higain Intensity, The Proof, The Verve Fiction, Gustav en Mid Air Collision.

slotweekend

Voor ‘Beveren schlagert’ op zaterdag 29 augustus koos organisator Patrick Van Duyse opvallend voor een staand publiek. Niet onlogisch want met de erg sfeervolle affiche zullen stoelen overbodig zijn. Vanaf 19 uur brengen artiesten als Mike Dreamer, Rudy Jones, Kurt Lotigiers, Laura Lynn, Patrick Verstiggel, Hanny D, Johny White en Eddy Wally de menigte in vervoering. 
De Beverse Feesten eindigen in de tent op zondag 30 augustus met concerten van Roxstar, de groep van de rondborstige zangeres Roxanne, en Enge Hosen.

Image
De Rode muizen, Rudy Jones, en Trapped in a box. Allen spelen ze op de komende Beverse Feesten.

Het kioskpodium aan De Pomp staat er enkel op vrijdag 28 augustus en presenteert vanaf 19 uur drie bands: Joe Pillar Band, Vic Smetley & The Bastards en Trapped in a box, die op 20 augustus nog een optreden in de Heidestraat in Zwijndrecht.

Op het kerkpodium aan de het Beverse marktplein brengt de Kruibeekse coverband Get The Mood’s Tribute en aantal gastbands vanaf 19 uur ode aan verschillende bekende rockbands. Zaterdag staan vanaf 19u30 Open Access Band, The Vipers en Philippe Robrechts & The Roberta’s geprogrammeerd. Zondagavond 30 augustus is bluesavond met Funderburke, The Fonktions en El Créme Glace Quès.

tickets 'Beveren festivalt'

Tickets voor ‘Beveren festivalt’ zijn vanaf vrijdag 24 juli verkrijgbaar via de vernieuwde website beversefeesten.be. Tickets voor ‘Beveren fuift’ op het festivalplein kosten 5 euro in voorverkoop en 7 euro aan de kassa. Wie beide festivaldagen de optredens wil bijwonen, betaalt 12 euro in voorverkoop of 15 euro aan de kassa. (mb)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Elk jaar verlenen de handelaars uit, het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen, hun medewerking aan de ‘Beverse feesten’. Zij werken mee aan de sfeerschepping en promotie, en...

BEVEREN. Voor de festivaldag op de Beverse Feesten hebben de artiesten An Pierlé en White Velvet afgezegd. Ze worden vervangen door Milow (bekend van de hit You don't know) en The Van...

BEVEREN. De gemeente heeft met Raf Van Roeyen een nieuwe schepen van feestelijkheden. Een rasechte Beverenaar die bovendien als zoon van de eresecretaris Roger Van Roeyen precies weet welke sfeer de...

BEVEREN. Het is toch reeds voor de 19de keer dat Patrick Van Duyse de Beverse Feesten mag organiseren voor het gemeentebestuur. Ze lopen van 18 tot 28 augustus. Zowel organisatorisch als...

BEVEREN. De Beverse Feesten worden opnieuw georganiseerd gedurende tien dagen en volgens de gekende formule: een aanloop van een week waarbij de activiteiten en optredens zich voornamelijk afspelen...

BEVEREN. Vrijdag gaan de Beverse Feesten van start en zullen duren tot en met zondag 28 augustus. Meer dan 60 groepen en artiesten treden daarbij op in het centrum van de gemeente, waar 3...