Wakker dood: het Mexicaanse dodenfeest

KALLO. In de huiskamer van Krisje De Groof, Hoogkallostraat 70, heeft in het kader van 'De Wakkere Dood' een ‘huiskameractiviteit’ plaats op zaterdag 8 november om 16u en 20u. Het thema is 'Het Mexicaans Dodenfeest' en wordt gebracht bij een film.

 

Fabian Franssens trok reeds diverse malen met gitaar en rugzak door het kleurrijke Mexico. Hij schetst een beeld van zijn ontmoetingen met de cultuur van El Día de los Muertos; het feest van de dodenherdenking. Hij kruidt het geheel met foto’s van Mexicaanse straten en kerkhoven die dan een bonte en zelfs carnavaleske uitstraling hebben.

Hij brengt een persoonlijke muzikale interpretatie van de indrukken die hij heeft opgedaan in Mexico.


De kortfilm die getoond wordt is van de hand van videokunstenaar Kanter Dhaenens. Kanter is afkomstig uit Melsele maar werkt als Teknar zowel met nationale (Theater Luxemburg, Jerboa, Yevgueni, Prima Donkey,…) als internationale artiesten (DJ Shadow, Dj Krush, Roni Size…) samen.


De film is een compilatie van beelden, muziek, filmfragmenten, geniaal aan elkaar gemonteerd en gemixt. Alles vindt plaats in het kader van een prachtig historisch pand waarvan de fundamenten zelf dateren van 400 jaar geleden. De gastvrouw heeft een fascinatie voor Frida Kahlo en richtte haar woning zeer kleurrijk in. Een prachtig decor voor een Mexicaans dodenfeest.

 

Kaarten verplicht reserveren via cc Ter Vesten - 03 750 10 00. Prijs 3 euro waarin een Mexicaans drankje is begrepen. (r.d.)

 

Lees ook:

De kisten van Sztuka Fabryka (foto: Gerry Smet)BEVEREN. Eigenlijk werd vorige week reeds het project 'Wakkere Dood' ingezet toen in de hoeve van Hof ter Saksen de tentoonstelling over...

Directeur Rik Van Daele van het Cultuurcentrum Ter VestenBEVEREN. Op zaterdag 11 oktober start een nieuw project van het Cultuurcentrum Ter Vesten dat tot eind november loopt en goed is voor...

Christa Maes die sedert 1988 op Hof ter Saksen actief is op Hof ter Saksen en met de tentoonstelling 'Zwammen… langdradig' weer iets uniek heeft aan te bieden.BEVEREN. Vrijdag werd in de hoeve van...