Weekend van de trage weg

Van 16 oktober 2021 tot 17 oktober 2021
Hits: 547

Tijdens de jaarlijkse ‘Dag van de Trage Weg’ zet de gemeente Beveren elk jaar de trage  wegen van een andere deelgemeente in de kijker. Vorig jaar trokken de trage wegen van Haasdonk 830 bezoekers. Dit jaar is Beveren zelf aan de beurt met een heus weekend van de trage weg op 16 en 17 oktober. 

Op het programma staan vier verrassende wandeltochten van 4, 6, 13 en 17 kilometer. De wandeling van 4 kilometer is een kindvriendelijke wandeling met een zestal opdrachten voor kinderen. Op de route van de wandelroutes zijn drankstandjes voorzien aan Hof Ter Saksen, Cortewalle en Speelplein Bartje. De opbrengst gaat integraal naar Levensloop Beveren.  Elke wandeling start op de atletiekpiste van Beveren. Inschrijven voor de wandelingen kan tussen 8.30 uur en 14 uur. Voor de gelegenheid zal de capaciteit van de fietsen uitgebreid worden met 120 plaatsen. De gemeente vraagt dan ook zoveel mogelijk te voet of per fiets naar het inschrijvingspunt te komen. 

Het event ‘Dag van de Trage Weg’ valt dit jaar samen met de Levensloop Happenning op het atletiekterrein van Beveren. Wie wil, kan de wandeling iets nuttigen in het Levensloopdorp. Het Levensloopdorp is enkel toegankelijk na het vertoon van het Covid Safe Ticket. Het Covid Safe Ticket is niet nodig voor deelname aan de wandelingen van de Dag van de Trage Weg.