Rinke Santy zet Turnclub Sportiva opnieuw op de kaart

Rinke Santy, Belgisch Kampioen 2016 Toestelturnen meisjes bij de juniores. Tevens behaalde ze een 7e plaats op de Europese Kampioenschappen te Bern op 3 juni 2016.

SINT-GILLIS-WAAS.  De gymnasten van turnclub Sportiva doen het goed. Na Lisa Verschueren en Laura Waem maakt nu ook Rinke Santy haar intrede in de internationale gymnastiekwereld en dat doet ze niet onopgemerkt. 

Begin mei werd Rinke nog overtuigend Belgisch Kampioen in Gent bij de categorie Juniores A. hierdoor wist ze zich te verzekeren van een plekje in het team dat zou afreizen naar het Zwitserse Bern voor de Europese Kampioenschappen begin juni. Op 1 juni turnde Rinke haar eerste Europese Kampioenschap. De jonge turnster wist zich met een 16e plaats bij de juniores te kwalificeren voor de allround finale. Op 3 juni verbeterde Santy tijdens de allround finale haar prestatie. Na een foutloze wedstrijd behaalde ze de 7e plaats met 52.599 punten en mocht op het erepodium haar prijs in ontvangst nemen.  Sportiva houdt er zich aan om Rinke Santy, haar trainers en het begeleidingsteam van de Topsportschool in Gent een dikke proficiat te wensen. (mb)