Wase turnclubs in interclubclash

WACHTEBEKE. Turnclub Valdese uit Wachtebeke organiseert op zaterdag 29 mei een interclubwestrijd waaraan gymnasten van Gymno Kieldrecht, Flik Flak Zaffelaere en Valdese Wachtebeke zullen deelnemen. De westrijd is een jaarlijks terugkeren gebeuren. Vorig jaar nam Gymno Kieldrecht de organisatie op zich. Dit jaar laat Valdese de gymnasten afzakken naar de sporthal van het Provinciaal Domein te Wachtebeke.

Van 13u30 tot 16u30 nemen jonge gymnasten het tegen elkaar op in vijf leeftijdscategorieën: 1ste en 2de leerjaar, 3de en 4de leerjaar, 5de en 6de leerjaar, 1ste en 2de middelbaar en tot slot 3de middelbaar en ouder. Per leeftijdscategorie moeten de deelnemers oefeningen demonstreren op drie toestellen, met elk twee verschillende vrij te kiezen oefeningen.
Het eerste toestel is de mini-trampoline met sprongen als streksprong, barani en dubbele salto's. Het tweede te turnen toestel is het platvorm. Als derde toestel komt de air track aan de beurt. Dit is een soort springkasteel voor gymnasten.
Elk kind krijgt een startscore van 5 punten per sprong/reeks. Hier bovenop krijgen ze dan de startwaarde van hun oefening waar het principe geldt: hoe moeilijker de oefening, hoe meer punten. Ten slotte geven twee juryleden punten op 10. Iedere deelnemer gaat in ieder geval met een medaille naar huis. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-GILLIS-WAAS.  Afgelopen zaterdag schitterden de Wase turnsters Fleur Koppen (10) en Amélie De Smet (11) op het wedstrijdpodium van het Belgisch Kampioenschap toestelturnen meisjes in Brugge. 

SINT-GILLIS-WAAS. Afgelopen weekend namen verschillende turnsters van turnclub Sportiva deel aan de teamcup Toestelturnen Meisjes van de Gymnastiekfederatie in St-Gillis-Dendermonde. 

REGIO. Twintig jonge gymnasten van over heel Vlaanderen kregen dit weekend een wel heel speciale training in de Gentse Topsporthal. De 10- tot 14-jarigen, waaronder enkele enthousiaste Waaslanders,...

SINT-GILLIS-WAAS.  De gymnasten van turnclub Sportiva doen het goed. Na Lisa Verschueren en Laura Waem maakt nu ook Rinke Santy haar intrede in de internationale gymnastiekwereld en dat doet ze niet...

SINT-GILLIS-WAAS. Vorig weekend vonden de Vlaamse Kampioenschappen A- en B-niveau plaats voor Toestelturnen Meisjes en Acrobatische Gymnastiek. Sportiva was, na selectie tijdens de provinciale...

STEKENE. De Gezinsbond Stekene heeft een reeks van vijf lessen wobbelturnen voor peuters en kleuters afgerond. Zondagochtend werden de twaalf enthousiaste deelnemertjes als fiere wobbelkampioenen...