Pré-miniemen volleybalclub BMV 4de op Vlaams Kampioenschap

BEVEREN. De pré-miniemen ( U11) van herenvolleybalclub BMV streden op 15 mei 2016 op het Vlaamse  kampioenschap in Roeselare voor de Vlaamse titel. Ze mochten aan dit tornooi deelnemen doordat ze overtuigend kampioen zijn geworden in de competitie van Oost-Vlaanderen.

BMV had pech met de loting en moest de eerste twee wedstrijden spelen tegen de twee beste ploegen van het kampioenschap. Zowel tegen Torhout (11-25 en 20-25) als tegen Lizards Lubbeek (11-25 en 15-25) werd met 0-2 verloren. Een bronzen medaille is vanaf dan het hoogst haalbare en daar gingen ze dan ook voor. 

De derde wedstrijd werd met mooi volleybal gewonnen met 2-1 tegen Noliko Maaseik. Hierdoor konden de jongens van BMV in een rechtstreek duel tegen Wegi Groot Lille uitmaken wie de bronzen medaille mee naar huis mocht nemen. "De eerste set deden we in het begin goed mee, tot 10-10", aldus coach Jolan, "maar uiteindelijk verloren we zwaar met 15-25". In de tweede set deden de jongens het beter, en stonden de hele set op voorsprong tot 18-14. Dan volgde er een onvermijdelijke opslagreeks van hun sterspeler en stond het 'plots' 18-22 op het scorebord. Deze achterstand was niet meer in te halen en uiteindelijk verloren de pré-minieme nmet 22-25. Een medaille had gekund, maar het team van coach Jolan Trio strandde uiteindelijk op de 4de plaats. (mb)

foto: 
bovenaan: Jolan Trio (Coach)
midden: Michiel Windmolders, Pieter Windmolders, Quinten De Witte en Timon Lerno
onderaan: Niels Van Camp en Niels Boeye

 

 

Lees ook:

MELSELE. Volleybalclub BMV Beveren-Melsele is dit jaar met vier ploegen provinciaal kampioen geworden. Dat deed ze met ploegen U19, U13, U11 (3-3) en U11 (2-2). Door deze kampioenstitels mogen ze...

BEVEREN. De Yellow Tigers, de Belgische nationale volleybalvrouwen, komen op woensdag 15 mei naar Beveren voor een fandag. In de topsporthal in het Sportpark Beveren, de thuisbasis van Asterix Avo...