Fusie baart nieuwe atletiekclub Zwat

Image
De atletiekpiste van De Wallen zal voortaan bevolkt worden door de leden van de nieuwe fusieclub Zwijndrechts Atletiek Team of kortweg ZWAT.
ZWIJNDRECHT/BURCHT. Er is zeker niet over één nacht ijs gegaan om van de twee Zwijndrechtse atletiekclubs Atletica ‘84 en AV ’t Swin, een grote fusieclub te maken. Nu is het zo ver en op vrijdag 13 november vanaf 20u wordt in het OC ’t Waaigat de officiële voorstelling gehouden.

De nieuwe telg zal als ZWAT door het atletiekleven gaan. Die naam komt van  ZWijndrecht Atletiek Team. Er werd een raad van bestuur samengesteld die bestaat uit voorzitter Flor Achtergaal, ondervoorzitter Marc Van Geystelen, secretaris Marleen Segers en penningmeester Eric Meul. Jelle Van Bogaert wordt de wedstrijdverantwoordelijke en Bernard Van Havere de trainersverantwoordelijke. De Raad van Bestuur wordt aangevuld met 10 personen om zo het ZWAT-bestuur te vormen.

Er zullen verschillende afdelingen zijn met naast de wedstrijdatleten ook joggers/recreanten en de steunende leden. Maar de verdere structuur zal worden bekend gemaakt vrijdagavond 13 november in ’t Waaigat. Op het programma staat een uiteenzetting over het ontstaan van ZWAT, de voorstelling van de sponsors en de atleten en een blik naar de toekomst. En overschouwend naar wat beide clubs Atletica en ’t Swin in het verleden reeds hebben gepresteerd, kleurt die toekomst zeker rooskleurig.(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Een origineel idee voor de receptie: de naam ZWAT werd gevormd met gevulde glazen. ZWIJNDRECHT/BURCHT. In OC  ’t Waaigat werd de nieuwe fusieclub van de Zwijndrechtse atletiek...