Bart Van Speybroeck wint eerste criterium van Goddaertvrienden

Image
Kruibekenaar Guy Smet, de zegekoning van vorige seizoenen, probeerde wel even in de achtervolging maar het ging echt niet en gaf op.
ZWIJNDRECHT. De supportersclub ‘De Goddaertvrienden’ kreeg een geslaagd avondcriterium voor EZC en U23. Het was de eerste keer dat de gemeente een criterium moest verwerken in het centrum  met aankomst in de Statiestraat. Het was geslaagd omdat François Van Leuven en zijn team en met de ervaring van Wielerclub Willen Is Kunnen Burcht, een knappe organisatie afleverden. Er moesten 33 ronden worden gereden of 70 km. Het verloop was minder aangenaam omdat al vrij vroeg een vlucht met zes werd geboren. Voor de twee Japanse beloften van 20 jaar, was het toen al gedaan en ze wisten meteen dat ze nog veel moesten leren en véél sterker worden.

Het was in de 8ste ronde dat Tosh Van der Sanden ten aanval trok. Het was een uitnodiging om mee te gaan. Dat deden vijf renners met de altijd op vinkenslag liggen Bart Van Speybroeck uit Nevele, de Nederlander Pieter Israel die al in de 3de ronde alleen wilde wegrijden, Niels Wytinck uit Lembeke, Jehudi Schoonacker uit Oosteeklo en Kruibekenaar Peter Neels. In de 10de ronde hadden ze al 15 seconden voorsprong.

Er kwam een korte reactie van Sven Steenackers (Malderen)  en daarna van de Nederanders Sven Van Luyck en Paul Helderman. Ook Jeroen Das probeerde het nog eens om naar de zes te rijden maar helaas die ontwikkelden een hoog tempo. In de 17de ronde werd een drietal achtervolgers gevormd met de Nederlanders Danny Vrolyk en Paul Helderman en de Belg uit Aalter, Pieter De Meyer. Van de rest kwam er niemand meer mee.

In de 21ste ronde kwam Pieter Israel ten val in de Fortlaan en moest opgeven met een wonde aan de elleboog. Zo bleven er vijf leiders over die op dat moment al meer dan een minuut voorsprong hadden op de drie Vrolyk- Helderman-De Meyer. Toen kwam ook Kevin Eeckhout snel uit de groep gereden. Sven Van Luyck, Marco Kuyvenhove en Sven Steenackers pikten aan en in de 25ste ronde haalden ze de drie in. Dus: vijf leiders en zeven achtervolgers. Ondertussen had Guy Smet de wedstrijd al verlaten. Hij vond helemaal niet de goede kadans.

Maar de achterstand van de zeven bleef toch nog steeds 1min15. De winnaar zat, zoals iedereen al na tien ronden wist, bij de vijf vluchters. Op 2 ronden van het einde zei Bart Van Speybroeck adieu aan zijn maats en nam direct voorsprong. Dat kon omdat zijn ploegmaat Jehudi Schoonacker ook meespeelde. Van Speybroeck bouwde een voorsprong van 10 sec op en zo kwam hij ook als eerste over de streep. Het was de tweede zege dit seizoen van de 37-jarige elite zonder contract.

Voor de 2de plaats spurtte Tosh Van der Sande sneller dan Niels Wytinck en Jehudi Schoonacker. Peter Neels moest in die laatste ronde zijn krachten respecteren die zegden dat het wel was. Hij werd knap 5de op 23 sec. Voor een master uiteraard een hele prestatie. Als politieman in Zwijndrecht redde hij toch de plaatselijke eer. 
Op ruim een minuut arriveerden drie Nederlanders: Paul Helderman (6de), Danny Vrolyk (7de), Marco Kuyvenhove (8de) en de 9de plaats was voor Sven Steenackers.(Rolf Duchamps)

Image
de aankomst van Bart Van Speybroeck, zijn tweede zege dit seizoen

Image
Het podium van het eerste avondcriterium van ‘De Goddaertvrienden’: Tosh Van der Sanden (2de), winnaar Van Speybroeck en Niels Wytinck (3de).

 

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. De Goddaertvrienden hebben het initiatief genomen om voor de eerste keer een Zwijndrechts kampioenschap te organiseren voor wielertoeristen. Het zal gereden worden op vrijdag 10 juni...

ZWIJNDRECHT. Profwielrenner Kristof Goddaert heeft in Zwijndrecht in de Machuit aan Dorp West een supportersclub die door Swa Van Leuven wordt gedragen. Zaterdag werd een bingo georganiseerd in het...

Bestuurslid Kim Buytaert met Kristof Goddaert bij de grote foto die in café Machuit het lokaal van De Goddaertvrienden zal sieren.ZWIJNDRECHT. Nadat het in de Machuitvrienden tot onenigheden was...

ZWIJNDRECHT. Op maandag 30 november wordt in café Machuit de nieuwe wielervereniging 'De Goddaertvrienden' boven de doopvont gehouden. Deze wielerclub, door François Van Leuven, geleid pakt op...

Een ganse café Machuit vol bingospelers ten voordele van de Goddaertvrienden.ZWIJNDRECHT. Swa Van Leuven en zijn medewerkers hebben na het oprichten van een wielerclub ‘De...

François Van Leuven die het initiatief nam om een wielerwedstrijd te organiseren vanuit De Goddaertvrienden.ZWIJNDRECHT. Vrijdag 21 mei wordt het voor de nieuwe wieler- en supportersclub ‘De...