Nieuwe Wielerclub de 'Goddaertvrienden' officieel voorgesteld

Image
Bestuurslid Kim Buytaert met Kristof Goddaert bij de grote foto die in café Machuit het lokaal van De Goddaertvrienden zal sieren.
ZWIJNDRECHT. Nadat het in de Machuitvrienden tot onenigheden was gekomen, zonderden een paar bestuursleden zich af en François Van Leuven aarzelde niet om  het initiatief te nemen een nieuwe wielerclub op te richten. Ze zochten naar een naam en het was  een inval van secretaris Wim Wauters om de pasopgerichte club te noemen naar Kristof Goddaert wiens roots toch in Zwijndrecht lagen.

François Van Leuven vond dat een super goed idee en de Goddaertvrienden waren geboren. Trouwens, ze waren al een hele tijd fans van Kristof en waar mogelijk volgden ze zijn wedstrijden. Vorige maandag werd de 'Goddaertvrienden' definitief boven de doopvont gehouden in het lokaal Café Machuit aan Dorp West. Dat gebeurde in aanwezigheid van de peter Kristof Goddaert. "Swa Van Leuven vroeg het mij . Ik had hem al een paar keer op de koers gezien en ook al eens op den Beerschot. Het is voor mij zeker plezant omdat mijn familie grotendeels van hier afkomstig is. Mijn overgrootmoeder woonde hier niet zo ver vandaan en ze hadden er een café. Hier in Zwijndrecht liggen inderdaad de roots van de Goddaerts. Dat is dus wel iets speciaals."

Ook pa Erik Goddaert koerste nog maar toch was dat niet de reden dat Kristof ging koersen. Het kwam meer langs moeder zijde, familie De Bisschop uit Kemzeke. Zijn grootvader ging met Kristof altijd naar het voetbal maar op zekere dag deed hij de jonge Goddaert een koersfiets cadeau en hij begon te koersen. Eerst in Nederland want in Vlaanderen was voor de jongeren nog niet veel te beleven.
"Dat ze mij hier gevraagd hebben vind ik tof en als ik de tijd heb dan kom ik hier zeker eens een goededag zeggen." Maar het seizoen 2010 kondigt zich wel druk aan nu hij in de Franse topploeg AG2R is opgenomen. Begin februari komt de Ronde van Qatar er reeds aan en ook Parijs –Nice staat op zijn programma en dan ook heel wat voorjaarsklassiekers. De Ronde van Zwitserland maar nog geen Tour. Later wel de Ronde van Spanje.

Image
Kristof Goddaert en voorzitter François Van Leuven
"In de supporters die mij komen aanmoedigen zie ik een teken van waardering. Dat ik gerespecteerd word. Daarom vind ik het een tof initiatief om mijn naam te verbinden aan deze club", aldus de prof.
Kristof Goddaert verliet het Waasland om met zijn vriendin, de dochter van Rik Van Linden, in Wilrijk te gaan wonen. Antwerpenaar geworden?
-"Ik ben nog altijd in hart en nieren Waaslander. Zoals vandaag nog. Ik ben gaan trainen en via de fietsertunnel rijd ik de Wase Polders in richting Doel. Als ik kan, dan ben ik in het Waasland en in mijn vrije tijd ga ik naar mijn ma in De Klinge. Ik heb daar nog veel supporters. Vorige week had ik in De Klinge nog een eetfestijn. Mijn ma organiseert dat al acht jaar en ik moet er zelf niks voor doen, alleen er heen gaan."

Voor Kristof, steeds nog dezelfde sympathieke gast van de tijd dat hij als jong rennertje bij Hoop op Zegen Beveren aangesloten was, is het ook een grote genoegdoening in grote koersen aanmoedigingen te horen van supporters. Hij is er nu pas 23 geworden.
Door de oprichting van de Goddaertvrienden Zwijndrecht, zal de schare fans ongetwijfeld nog fel aangroeien.
Deze club pakt op vrijdagavond 21 mei 2010, met Sinksen, uit met een avondcriterium voor elite zonder contract en beloften. De start zal in de Sint-Annaboomstraat aan Brasserie Brasseur worden gegeven. Er werd een parcours van 2km100 uitgetekend via de Smisstraat, Adhémar Borinstraat, Statiestraat, Fortlaan Heilige Geesthoek en Sint Annaboomstraat. De aankomstlijn zal in de Statiestraat worden getrokken. Start om 19u.

Image
De voorstelling van De Goddaertvrienden met bestuur en fans van profrenner Kristof Goddaert.

Het bestuur van de Goddaertvrienden bestaat uit voorzitter François Van Leuven, secretaris Wim Wauters, penningmeester Fanny Broeckaert en de medewerkers Paul Hemelaer, Freddy De Jong, Ivan Letzert, Kim Buytaert en Too Celis. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. Profwielrenner Kristof Goddaert heeft in Zwijndrecht in de Machuit aan Dorp West een supportersclub die door Swa Van Leuven wordt gedragen. Zaterdag werd een bingo georganiseerd in het...

ZWIJNDRECHT. Op maandag 30 november wordt in café Machuit de nieuwe wielervereniging 'De Goddaertvrienden' boven de doopvont gehouden. Deze wielerclub, door François Van Leuven, geleid pakt op...

Een ganse café Machuit vol bingospelers ten voordele van de Goddaertvrienden.ZWIJNDRECHT. Swa Van Leuven en zijn medewerkers hebben na het oprichten van een wielerclub ‘De...

François Van Leuven die het initiatief nam om een wielerwedstrijd te organiseren vanuit De Goddaertvrienden.ZWIJNDRECHT. Vrijdag 21 mei wordt het voor de nieuwe wieler- en supportersclub ‘De...

Kruibekenaar Guy Smet, de zegekoning van vorige seizoenen, probeerde wel even in de achtervolging maar het ging echt niet en gaf op.ZWIJNDRECHT. De supportersclub ‘De Goddaertvrienden’...

Johan Goddaert van BC Sleepbootje, die meehielp aan een hoge score voor de ploegBEVEREN. In de Beker van Beveren drieband per ploeg blijft ook na 9 ronden Kon. Gildevrienden 2 ferm aan de leiding...