Hele namiddag wielersport voor 40-jarig bestaan Vliegend Wiel

Image
Marlène Wintgens komt alleen toe bij de juniores. (foto: Alain Sennesael)
KLEIN-SINAAI. Het Vliegend Wiel Klein-Sinaai had dit jaar heel wat te vieren. Hun 40-jarig bestaan werd geopend met een wedstrijd voor de dames jeugd of de 1ste Grote Prijs cyclingnews.nu. Ze waren met 44 om van start te gaan ongeveer een minuut na de dames juniores, voor elf ronden van 4,2 km. of 46,2 km. 

Het bleef een vrij gesloten wedstrijd en de dames nieuwelingen hadden vooral oog voor het premieklassement waar heel wat geld te verdienen was. In de verschillende sprints toonde Jessy Druyts haar snelle benen. Toch viel het tempo steeds terug stil.

Image
Bloemen voor Wintgens een gelukwensen van sportschepen Réno Martens (links). (foto: Alain Sennesael)
De juniores reden goed door maar dat kon niet gezegd worden van de meisjes nieuweling. De kloof tussen beide groepen werd te groot en de mensen van WBV besloten er voor de jongste drie ronden af te laten.
De rensters bleven samen en in een lange spurt toonde Jessy Druyts zich de snelste voor Lotte Kopecky en Lysanne Rohde (Ned).

Nationale bondcoach, Laurence Melys, was met heel wat rensters junioren afgezakt naar deze wedstrijd.
Eline De Roover trok alle registers open in de aanvangsronde. Zij hield het twee ronden vol en verzamelde zo al heel wat punten voor het premieklassement. Het peloton zag het gevaar in en reageerde gevat.
Steffy Van Den Haute waagde dan haar kans in de 3de ronde. Langer dan een ronde hield zij het niet vol tegen het jagende peloton. Er waren ondertussen felle spurts om de nodige punten voor het premieklassement. Het werd daar een tweestrijd tussen de Nederlandse Kelly Markus en het meisje uit de Kempen, Eline De Roover. Toch bleef het vrij onrustig in het peloton maar niemand raakte echt weg. Met nog drie ronden voor de boeg, kwam een drietal in de frontlinie. Hanne Delanote, Anouk Rockx (Ned) en Daphne Acke gaven alles wat ze konden maar tegen de stevige wind en het sterk jagende peloton waren ze niet opgewassen.

Image
Bij de meisjes nieuwelingen won Kelly Druyts de spurt.(foto: Alain Sennesael)
Hardrijdster Marlène Wintgens ging met nog 7 km. te rijden ten aanval. Vanuit het peloton kwam er felle reactie en Eline De Roover ging in de achtervolging. Marlène Wintgens, vorig jaar winnares van enkele testtijdritten, hield stand en behaalde zo knap de overwinning. Op 22 seconden won Eline De Roover de spurt om de tweede plaats voor Kelly Markus (Ned), Morgane Van Lierde, Steffi Lodewyks, Rebecca Talen (Ned), Elise Marchal, Eveline Dergent, Sofie Leemans en Mara van Dorenmalen.

nieuwelingen jongens

Het Vliegend Wiel Klein-Sinaai organiseerde ook zijn 5de Grote Prijs Willy Martens voor Nieuwelingen. De 56 renners kregen 54,6 km. voor de wielen geschoven verdeeld over 13 ronden van 4,2 km. Net als bij de dames nieuwelingen en dames juniores was er ook voor hen heel wat premiegewin. Elke ronde waren er punten te verdienen voor de eerste vier.

Image
Bij de jongens nieuwelingen won de Nederlander Gunst de spurt? Waaslander Glenn Rotty (rechts) werd 3de. (foto: Alain Sennesael)
De openingsfase werd vooral gekenmerkt door het hoge tempo waardoor verschillende renners in de achtergrond verzeilt raakten. In het peloton werd er vooral gespurt voor het premieklassement. Iets voor halfweg koers brak het peloton in twee stukken. De Nederlanders Boaz Bal, Peter de Braal, Davy Gunst en Peter Blok hadden het gezelschap van de Belgen Joni Verstraeten, Kurt Michielsen, Arne Van Roosbroeck, Glenn Rotty, Jelle Van De Mergel, Thomas De Bosscher, Thomas Smans, Cedric Smet, Loïc Penserini en Joren Inghelbrecht in de kopgroep.

Deze veertien renners bouwden hun voorsprong langzaam uit. Ondanks enkele aanvalspogingen raakte niemand meer weg en zo kwamen de 14 richting aankomst. In een lange spurt toonde de Nederlander Davy Gunst zich nipt sneller dan z'n landgenoot Peter Blok, Glenn Rotty, Thomas De Bosscher en Arne Van Roosbroeck.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

KLEIN-SINAAI. Sport comite Het Vliegend Wiel organiseert zondag haar veertigste Grote Prijs Klei-Snoa. Dat is een wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften. De wedstrijd betekent een...

KLEIN-SINAAI. vzw Het Vliegend Wiel organiseert op 12 september de veertigste Grote Prijs Klei-Snoa, een wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften. De wedstrijd start om 15 uur ter...

Willy De Clercq was in december 1970 de winnaar van de allereerste B cyclo-cross van Het Vliegend Wiel. KLEIN-SINAAI. Een dorpskermis zonder wielerwedstrijd was 40 jaar geleden ondenkbaar. Om...

KLEIN-SINAAI.Op zaterdag 6 maart gaat het Sportcomité 'Het Vliegend Wiel Klein Sinaai' het 40-jarig bestaan vieren. Bij deze gelegenheid krijgt de jaarlijkse wedstrijd voor...

KLEIN-SINAAI. Wielerclub 't Vliegend Wiel uit Klein Sinaai is in rouw want haar voorzitter Willy Martens overleed op 24 februari in Maria Middelares te Sint-Niklaas. Willy is 58 jaar geworden.

KLEIN-SINAAI. De onlangs overleden voorzitter Willy Martens, van de actieve wielerclub "Het Vliegend Wiel" uit Klein Sinaai heeft een opvolger. Tijdens de jongste bestuursvergadering werd Filip...