WAC Team kijkt met vertrouwen uit naar 2009

WAASLAND. De voorstelling te Brecht van het Hoboken WAC Team, bracht alle renners weer samen en zo konden de troepen voor 2009 weer eens imponerend naar buiten komen. Het is en blijft een fantastische club die, zoals het trouwens in het Waasland ook wordt geïllustreerd, de jeugd als troef blijft uitspelen. Ook het naar buiten komen als een familie-vereniging valt op. En dat in 2008 die Waaslanders een diploma haalden van initiator wielersport, zegt ook veel. Ze hebben via de jongeren binding met de club. Het diploma was voor Frank Van Dam, Gerda De Wreede en Paul Van Vlierberghe. Deze laatste is ondertussen geslaagd voor trainer B algemeen gedeelte en is  bezig voor trainer B specifiek. Goed bezig dus.

Terugkijkend naar 2008 wees Paul Van Vlierberghe er op dat er bij de Wase miniemen, aspiranten en nu ook bij de nieuwelingen jo,ngens en meisjes waren die regelmatig overwinningen noteerden, al blijft het in deze categhorieën vooral toegespitst op proeven van de wielersport in al zijn geledingen.

Bij de nieuwelingen werd Joeri Persoon met een zilveren net geen Oost-Vlaams kampioen, medaille. Hij behaalde toch 6 overwinningen en werd zo de Wase zegekoning bij de nieuwelingen.

Bij de aspiranten 12 jaar stond Maxim Van Hiel uit Nieuwkerken op het podium met een 3de plaats tijdens de provinciale kampioenschappen. Jacob Relaes uit Zwijndrecht stond ook op het podium bij de provinciale kampioenschappen in Antwerpen bij de12 jarigen.

Voor de 3de keer werd de memorial Joeri Van Vlierberghe georganiseerd in het Europark te Sint-Niklaas en dit werd weer een groot succes.

Ook de vernieuwde aanpak van de wintertrainingen, zoals de algemene conditietrainingen, piste en mountainbiketrainingen werden gretig gevolgd. Voor het eerst stonden er ook skeelertrainingen op de Beverse wielerbaan en rollentrainingen op het wintermenu.

Ook in 2009 biedt de  nieuwe wielerbaan in Beveren een hele surplus aan opleiding- en trainingmogelijkheden. WAC is daarvoor het gemeentebestuur van Beveren dankbaar.
Daarnaast worden gans het jaar door voor alle categorieën de wekelijkse trainingen onder deskundige leiding van de verschillende begeleiders  en trainers georganiseerd.

Momenteel beschikt WAC in het Waasland over 3 initiators en 1 trainer B in opleiding zodat de begeleiding in handen komt van vaklui met de nodige diploma’s.

Deze maand werd  de piste ‘De Blaarmeersen’ afgehuurd om de renners kennis te laten maken met een echte wielerbaan.

Voor 2009 staan er een vijftal stages op het programma. Het trainingskamp in het Spaanse Roses  met meer dan 50 deelnemers is de ultieme voorbereiding op het wegseizoen.
Bij de aspiranten noteren we de Ronde van de vier provincies in juli en in de Paasvakantie is er een stage voor miniemen en aspiranten in Lombardsijde. Daar gaan ook de nieuwelingen en junioren nog heen in het Paasverlof. Daarnaast is er nog een stage voor de beloften en elites in juli.

Wat de interclubs betreft, staan bijna alle interclubwedstrijden die in België gereden worden voor nieuwelingen en junioren, op het programma. Voor de beloften en elites rijden ze een beperkt regionaal interclubprogramma met maandelijks minstens één gezamenlijke wedstrijd.

Zelf organiseert het WAC team Waasland op zondag 2 augustus de Memorial Joeri Van Vlierberghe, een miniemenproef die net als de vorige jaren in het Europark in Sint-Niklaas wordt gereden.

Van Joeri Persoon uit Stekene en Thomas Colet van Linkeroever verwacht WAC dit jaar heel wat bij de junioren. Zij moeten in staat zijn om in deze categorie hoge ogen te gooien.
Bij de nieuwelingen verwachten we vooral Robin Persoon en Matthias Van Walle in de frontlinie.

Paul Van Vlierberghe verwacht wel wat: "Dit jaar zullen onze aspiranten zich duidelijk naar het voorplan brengen. Normaal moeten de overwinningen wekelijks te noteren zijn. In elke categorie hebben we kandidaat winnaars. We rekenen op zeker een provinciale en Belgische kampioen in 2009."
Bij de miniemen zetten 13 Wase renners aan, bij de aspiranten 23, bij de juniores nog 6 en bij de beloften 4.

Image
De groep der Miniemen

Image
De aspiranten 12 jaar

Image
De aspiranten 13 jaar

Image
De aspiranten 14 jaar

Image
De nieuwelingen voor 2009

Image
De Juniores voor 2009

Image
De beloften en de elites zonder contract

"Om dit allemaal te verwezenlijken kunnen we beroep doen op talrijke sponsors en deze zijn broodnodig om al dat jeugdig geweld een mooie uitrusting en goede begeleiding te kunnen geven.Door het wegvallen van De Smet & Van Diest komt BVH marine als vervanger op de truien te staan, nadat hij vorig jaar reeds co sponsor was. Op vleeswaren Coertjes en veranda’s Leonard kunnen we ook al acht jaar rekenen voor hun financiële steun. Het verzekerings- en hypotheekkantoor Paul Van Vlierberghe uit Beveren en ook de protoursponsor Rabobank steunen voor het 3de jaar nu ten volle ons jeugdproject.", klinkt het. "Verder Moozes als kledijleverancier, Jartazi Sport uit Beveren Verschueren Sport uit Sint-Niklaas en Primorosso uit Zwijndrecht als materiaalleverancier zorgen voor meer dan het spreekwoordelijke steentje. Naast nog een aantal kleinere maar daarom niet minder belangrijke sponsors zoals Ramen en deuren Jan Joos, Buxuskwekerij Verwulgen, Vloeren tegelzetten-opritten Filip Van Walle." (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Gerben Van Houte uit Vrasene (midden) als winnaar.WAASLAND. Bij de beloften reden drie Wase WAC-renners de interclub in Nieuwkerken. Timothy Van Heurck had met pech af te rekenen, Jonas Van...

WAASLAND. Dit jaar behaalde Hoboken WAC geen provinciale titel in Oost-Vlaanderen op de weg. Alle provinciale kampioenschappen op de weg zijn achter de rug. Joeri Persoon uit Stekene was bij de...

Tweemaal won hij de Ronde Van Vlaanderen maar zaterdag reed hij mee met de WAC-renners: Edwig Van HooydonckWAASLAND. De renners van Hoboken WAC maakten zaterdag een geslaagde oefentrip naar de...

Een groepje aspiranten en miniemen.BEVEREN. De Wase rennersvereniging Hoboken WAC is terug van een opleidingstage voor miniemen en aspiranten te Lombardsijde. Ze waren daar in totaal met 80...

SINT-NIKLAAS. Het Wase Culturele Centra Overlegplatform, het culturele samenwerkingsverband tussen Beveren, Hamme, Lokeren, Sint-Niklaas en Waasmunster, krijgt na 10 jaar een nieuw leven.  Door...

KRUIBEKE. De gemeente moet verplicht tegen 1 september een dienst gemeenschapswachten oprichten. Dat zal gebeuren in de veiligheidscel onder supervisie van de preventieambtenaar. De...