Bijzondere week voor veldrijdster Lotte Baele

WIELRENNEN. Het gaat hard voor de 20-jarige wielrenster Lotte Baele uit het Oost-Vlaamse Adegem. In januari pakte ze brons op het BK Veldrijden in Lokeren en behaalde ze een paar sterke resultaten in de klassementscrossen. In mei sloot ze aan bij het 100% Belgische, vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team van o.a. Alicia Franck, Laura Verdonschot en Suzanne Verhoeven. Afgelopen zondag debuteerde ze in Maasmechelen in haar eerste Wereldbekerwedstrijd en komende zondag neemt ze bij de U23-rensters voor het eerst deel aan het EK Veldrijden in Pontchâteau. 

Baele wil bij het begin van het nieuwe crossseizoen gemotiveerd een paar stevige stappen vooruitzetten. "Door een administratieve vertraging was ik pas donderdagavond op de hoogte over mijn eerste Wereldbekerselectie. Ik zat al met mijn hoofd bij de cross in Ruddervoorde. Die hebben we dan doorgeschoven naar volgend jaar, zodat we in Maasmechelen uitgerust en met frisse benen aan de start konden staan. Dankzij mijn collega-rensters Alicia Franck, Laura Verdonschot en Suzanne Verhoeven, de ervaring van onze coach Rob Peeters en heel veel YouTube-filmpjes heb ik die wedstrijd voorbereid. Fem Van Empel trok meteen het gaspedaal open, waardoor de cross al in de eerste ronde stevig openbrak en iedereen vocht voor de beste plekjes. Achteraf was het best een pittige wedstrijd met een 32ste plek, maar het belangrijkste voor mij was het tevreden gevoel na afloop. Het was inderdaad de eerste keer dit seizoen dat ik de wedstrijd controleerde waardoor ik constante rondetijden kon afwerken. Ten opzichte van mijn Belgische leeftijdsgenoten heb ik er nog nooit zo kort opgezet als zondag (lacht). Ik vertrek inderdaad met goede benen en een goed gevoel naar het EK", zegt Lotte Baele.

Zaterdagmiddag rijden haar teamgenoten Alicia Franck en Laura Verdonschot hun wedstrijd op het EK Veldrijden in Pontchâteau. Zondagnamiddag is het dan de beurt aan Lotte Baele voor haar debuut op het allerhoogste niveau. "In één week tijd, zoveel mooie kansen krijgen, geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Voor mezelf leg ik de lat hoog, waardoor het fijn is dat je in dit soort wedstrijden groeit als renster en heel wat ervaring opdoet die je kan meepakken in de rest van je carrière. Wat ik deze week meemaak, is inderdaad een beetje een droom (lacht). Het motiveert mij om er blijvend keihard voor te gaan en te werken.",besluit Baele. (mb, foto’s: © Peter Geelen)

 

Lees ook:

LOKEREN. In Lokeren is op Autoloze Zondag het startschot gegeven voor de laatste rechte lijn richting het Belgisch Kampioenschap Veldrijden 2023. Dat vindt op 14 en 15 januari 2023 plaats in de...

KRUIBEKE. Zuivelproducent Hollebeekhoeve uit Kruibeke en veldrijder Jens Adams gaan vanaf 1 januari samenwerken in het Hollebeekhoeve Cycling Team. Adams toont zich alvast tevreden dat hij vanaf...