Kajak’Tem nieuwe kajakclub in Temse

TEMSE. Afgelopen maandag, 15 augustus, is op het Stationsplein kajakclub Kajak’Tem boven het doopvont gehouden. Een 30-tal kajakkers namen deel aan de maidentrip van 17 kilometer op de Durme in Lokeren. De nieuwe club plant recreatieve tochten op de Leie, Dender en later ook op de Schelde. Na de maidentrip huldigden de kajakkers de in juli overleden Gerard Lesire, een  internationaal gelauwerd kanovaarder van Temse uit de jaren ‘50-‘60.

Naar aloude gewoonte dook burgemeester Luc De Ryck in de geschiedenisboeken voor een overzicht van kanovaren in Temse. De start van Kajak’Tem noemde hij alvast het begin van een vierde leven van de sport in de scheldegemeente. De sport kende in Temse hoogdagen voor de Eerse Wereldoorlog en in de jaren 1950 en '60. “Toen haalde de Koninklijke Temse Watersportvereniging met haar kanoafdeling internationaal niveau haalde dankzij kampioenen als Robert De Waele, René Roels en Gerard Lesire.”, aldus burgemeester De Ryck.  Door verontreiniging van de Schelde kwam er een einde aan die bloeiperiode. Nu de waterkwaliteit van de rivier opnieuw is verbeterd, kan er opnieuw aan kajakken gedacht worden.

Kajak’Tem is een initiatief van Jean-Pierre Smet en Hans Van Der Borght. De club heeft een eigen website: kajaktem.weebly.com en is eveneens aanwezig op Facebook. (mb)

 

 

Lees ook:

Jongeren ruimen zwerfvuil op Moervaart

MOERBEKE. Het is vandaag de World Cleanup Day. Overal ter wereld steken mensen de handen uit de mouwen om zwerfvuil op te ruimen. In Moerbeke werken de sport- en jeugddienst samen om zwerfvuil te...

Peddelroute Waasland geopend

LOKEREN. In Lokeren is de nieuwe ‘Peddelroute Waasland’ geopend. Dat zou normaal gezien reeds op 29 maart gebeurd zijn maar toen stak het coronavirus daar een stokje voor.  De route is 31 kilometer...