Lotto Street Soccer in Sint-Niklaas

Image
een beeld van Lotto Street Soccer van 2007 (foto: Sportizon)
SINT-NIKLAAS. Op woensdag 16 juli komt de straatvoetbaltoer Lotto Street Soccer naar Sint-Niklaas. De Sint-Niklase jeugd kan er tonen wie het best het straatvoetbal beheerst. Natuurlijk is er voldoende randanimatie voorzien zodat het voor iedereen een leuk sportfeest kan worden.

Met deze tournee van straatvoetbal willen de initiatiefnemers, de Antwerpse Voetbalschool VZW Sportizon en de Nationale Loterij, niet alleen de sport promoten. De sport is een middel om de communicatie tussen jongeren van verschillende culturen te verbeteren, de jongeren beter in de stad te integreren en natuurlijk om jongeren een onvergetelijke ervaring mee te geven. Anderlechtspelers Mbark Boussoufa en Thomas Chatelle dragen het peterschap van dit tornooi.

Jongeren, van 6 tot 16 jaar, spelen, verdeeld in 3 categorieën, 4 tegen 4 straatvoetbal. De jongste reeksen tonen in de voormiddag wat ze kunnen. De oudste reeksen doen hetzelfde in de namiddag. Iya Traore, de wereldkampioen freestyle voetbal geeft op de Grote Markt enkele optredens en geeft een aantal workshops aan jongeren. In Top breakdance nemen de beste Belgische breakdance duo’s nemen het tegen elkaar op. Wie wint, mag naar Unbreakable, de grootste breakdance contest van België. Om 14u30 is er een demo mix wedstrijd gepland tussen spelers/kids van Red Star Waasland en Fc Nieuwkerken. De game tent en het zomerterras zijn de hele dag geopend.

Om half elf start het tornooi met wedstrijden in de reeksen -10 jaar en -13 jaar. Om 12 uur is er een eerste optreden van Iya Traore. Tussen 13u30 en 14u30 staat voorronde van Unbreakable op het programma. Om 14u30 eindigt het tornooi voor de -10- en 13-jarigen. Een half uur later start het tornooit voor de reeks -16 jaar. Tussen 15u30 en 16 uur zijn er de finales van Unbreakable, om 17u30 gevolgd door een tweede optreden van Iya Traore en Freestyle Football contest kids. Het tornooi in de reeks -16 eindigt om 19 uur. (mb)

 

Lees ook:

Lotto Street Soccer 2017 op Grote Markt

SINT-NIKLAAS. Aanstaande woensdag 12 juli kunnen kinderen en jongeren tussen 6 en 16 jaar opnieuw een potje voetballen op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Dan vindt immers het gratis...