Lotto Street Soccer palmt marktplein Sint-Niklaas in

Image
Lotto Street Soccer houdt op 15 juli halt op de Grote Markt van Sint-Niklaas.
SINT-NIKLAAS. Het voetbaltornooi Lotto Street Soccer trekt al voor derde keer door Vlaanderen en houdt op woensdag 15 juli halt op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Het evenement omvat in totaal tien straatvoetbaltornooi en wil jongeren tussen 6 en 16 jaar uit alle lagen van de bevolking dichter bij elkaar brengen. Daarom zijn de tornooien ook gratis.  

De Lotto Street Soccer is een samenwerking van de Antwerpse Voetbalschool VZW, Sportizon en de Nationale Loterij. Woensdag palmen zij het grootste markplein van België in om te voetballen in ploegjes van maximum 6 spelers. Bij straatvoetbal wordt gespeeld in ploegen van 4 personen zonder doelman en mag er voortdurend gewisseld worden. In drie categorieën, -10-, -13- en -16-jarigen spelen de jongeren in maximaal 48 ploegen wedstrijden waarin ruw spel verboden is en sportiviteit verplicht. 

Ook naast het veld komen jongeren dichter bij elkaar. Daar zorgen muziek, een breakdance showcase, kidsinitiatie en de aanwezigheid van bekende voetballers voor. Het is immers de bedoeling van het evenement dat iedereen een onvergetelijke dag beleeft. 

Twee bekende voetballers namen het peterschap van Lotto Street Soccer op zich: Vadis Odjidja van Club Brugge en Faris Haroun van Germinal Beerschot. 
Odjidja speelt nu wel bij Club Brugge maar begon z'n carrière als prof bij KAA Gent. Z'n eerste voetbalpassen deed ie, net als duizenden andere jongeren, op straat: "Ik ben beginnen voetballen toen ik een jaar of vijf was, maar speelde ook nog vaak op straat. Het is tof om met vrienden te voetballen, net iets leuker dan veldvoetbal zelfs." Bekende straatvoetballers kent hij echter niet: "Ik ken eigenlijk ook geen bekende straatvoetballers. Er zijn wel veel jongens waarmee ik samen gevoetbald heb die het nu gemaakt hebben. Een Kompany of een Martens bijvoorbeeld." Lotto Street Soccer om jongeren te helpen om sociaal te integreren vindt Odjidja wel een goed initiatief: "Projecten als Lotto Street Soccer zijn nodig om mensen te leren kennen, om vrienden te maken. Het is eigenlijk iets als de Keizer Karel Cup. Alles draait rond het voetbal en ondertussen is het ook amusement en anderen leren kennen."

Het programma van Lotto Street Soccer begint op woensdag 15 juli op de Sint-Niklase markt met inschrijvingen. De dag sluit om 17u30 af met een Freestyle Football Contest. (mb)

 

 

Lees ook:

Lotto Street Soccer 2017 op Grote Markt

SINT-NIKLAAS. Aanstaande woensdag 12 juli kunnen kinderen en jongeren tussen 6 en 16 jaar opnieuw een potje voetballen op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Dan vindt immers het gratis...

Lotto Street Soccer in Sint-Niklaas

een beeld van Lotto Street Soccer van 2007 (foto: Sportizon)SINT-NIKLAAS. Op woensdag 16 juli komt de straatvoetbaltoer Lotto Street Soccer naar Sint-Niklaas. De Sint-Niklase jeugd kan er tonen wie...