Nieuw jeugdcomplex KSK Kallo officieel geopend

KALLO. De oude prefabkleedkamers uit de vorige eeuw die tot voor kort het terrein van KSK Kallo (ont)sierden zijn eindelijk weg. Het waren nog realisaties die konden gerangschikt worden  onder de rubriek 'uit Jezukes tijd'. De verwarming werkte nog op elektriciteit, de vloeren vertoonden scheuren, het sanitair voldeed niet langer. In plaats daarvan staat nu een gloednieuw complex dat gebruik maakt van hoogstaande energievriendelijke toepassingen. De club kreeg een ruime toelage van de gemeente en ging vervolgens zelf aan de slag als bouwheer. Op zondag 30 januari werd het nieuwe jeugdcomplex officieel geopend. Ruim honderd jeugdspelers hebben nu een modern onderkomen als ze komen sporten.

Het probleem was eigenlijk dat het terrein van Kallo geen eigendom van de gemeente was maar van Electrabel. Er is nu een huurcontract opgemaakt dat naar een lange termijn wijst. Daarom stond de gemeente niet zelf in voor de bouw van een nieuw complex. In plaats daarvan werd een toelage gegeven aan de club die vervolgens zelf aan de slag ging als bouwheer. De gemeente schonk wel de zogeheten ‘investeringstoelage’. Een subsidie dus, en die stond toch op 1,25 miljoen euro, de kleedkamers van de seniorploegen die twee jaar geleden werden gebouwd, er bij gerekend.

Het nieuwe complex bestaat uit 6 kleedkamers met doucheruimte, 4 voor de spelers en 2 voor de scheidsrechters, een technische ruimte, een logistiek lokaal, een bureel en een cafetaria. Ook de verlichting van het B-terrein werd met de toelage van de gemeente vervangen.
In het project werd er veel aandacht besteed aan efficiënt water- en energieverbruik. Zo wordt onder meer gebruik gemaakt van zonne-energie. Ook werd een aardgasaansluiting binnengebracht om af te zien van verwarming op elektriciteit.

Na de kleedkamers voor de seniorploegen, beschikt de club nu over een volwaardige accommodatie. KSK Kallo speelt sinds 2 jaar terug in tweede provinciale na een kort verblijf in derde provinciale. Burgemeester Van de Vijver beloofde nog een derde investering voor de bouw van een nieuwe tribune. Daarop zal plaats zijn voor een 100 supporters. Het gemiddelde aantal toeschouwers op KSK Kallo bedraagt een 200. Aan de cafetaria wil het bestuur ook en nieuwe en ruimere keuken inrichten. Dat is dan weer goed voor de footlunches die regelmatig vóór een thuismatch worden georganiseerd.

Ook bij de jeugdploegen is er een positieve evolutie waar te nemen. De club groeit als gevolg van de vele nieuwbouwprojecten in de gemeente. De club heeft ook de laatste jaren veel aandacht besteed aan de uitbouw van een goede structuur. De ondersteuning van de jeugdwerking met een aangepaste accommodatie is hierbij essentieel. Er is ook sprake om met een nieuwe ploeg te starten in vierde provinciale.
Het eerste elftal staat in tweede provinciale op de 9de plaats met 20 punten. Ze konden de dag van de inhuldiging niet inlijsten met een overwinning want staartploeg VE Drongen kwam winnen met 0-2. Hadden de spelers misschien geproefd van de receptie in de nieuwe jeugdcafetaria? (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

KALLO/MELSELE. Zaterdagavond stonden de Beverse voetbalploegen KSK Kallo en KVK Svelta Melsele tegenover elkaar. Kallo won de strijd met 3-1.

KALLO. Het college van burgemeester en schepen had beslist om de voetbalclub KSK Kallo een toelage toe te kennen van 750.000 euro voor de uitvoering van de werken aan de kleedkamers in fase 2. Het...