Michel Stoop wint tornooi 'Steeds Beter'

NIEUWKERKEN. De Koninklijke Biljartclub 'Kan steeds beter' heeft er een zes weken durend tornooi op zitten. Op zondag 31 juli werden de halve finale en de finale gespeeld in sporthal De Mispelaar in Nieuwkerken. De club telt een twintigtal spelende leden. Achttien daarvan speelden van 15 juni tot en met 31 juli hun wedstrijden op uitnodiging. De grote finale, gespeeld tussen Michel Stoop en Jean De Caigny, werd door Stoop gewonnen.

De eerste ronde werd gespeeld in drie poules. Per poule plaatsten de beste drie zich voor de volgende ronde. Ook de beste vierde ging naar de tweede ronde, waar in twee reeksen van vijf werd gespeeld. De eerste twee die daar het hoogst scoorden namen het tegen elkaar in de kruis- of halve finale op om ten slotte te eindigen in de finale. In de halve finales stonden Michel Stoop en Harry De Caigny tegenover elkaar, terwijl uittredend kampioen Dirk Eeckhaoudt Jean De Caigny als tegenstander kreeg. Michel Stoop en Jean De Caigny wisten elk hun halve finale (of kruisfinale) te winnen, waardoor zij het tegen elkaar opnamen in de finale. De finale werd in 60 beurten door Stoop gewonnen.

'Kan steeds beter'-Beker

Waar de tweede ronde werd bevolkt door de beste spelers van de club, streden zij die in de eerste ronde bij de onderste tien eindigden voor de 'Kan steeds beter'-Beker. In deze categorie werd de finale uitgevochten door Willy Kisbilck en Ronny Matthys. Willy Kisbilck, sinds drie jaar actief in de club, won de beker.

De club telt welgeteld één speler die voor promotie speelt: Dirk De Bock gaat voor de 22. Harry De Caigny speelde in dit tornooi de grootste reeks: 7. De kortste wedstrijd van het tornooi staat met 26 beurten op naam van Michel Stoop en Leen De Caigny. Gunther Vael mag zich rode lantaarn noemen.

verjonging

Koninklijke Biljartclub Kan Steeds Beter werkt aan verjonging. In september, oktober en november organiseert de club op woensdag vanaf 14 uur initianamiddagen met voormalig kampioen Roger Van Hoeylandt. Vers bloed dat de rangen van de club wil vervoegen, kan zich aanmelden bij Michel Stoop via het nummer 0473 13 83 21.  (mb)

NIEUWKERKEN. De Biljartclub ‘Steeds Beter’ heeft in het lokaal in ed cafetaria van Sporthal De Mispelaer de finale georganiseerd van het kampioenschap drieband. De inzet was de knappe wisselbeker...