Dirk Eeckhaoudt driebandkampioen bij BC Steeds Beter

NIEUWKERKEN. De Biljartclub ‘Steeds Beter’ heeft in het lokaal in ed cafetaria van Sporthal De Mispelaer de finale georganiseerd van het kampioenschap drieband. De inzet was de knappe wisselbeker die voor een jaar in het bezit ging van de winnaar. Vorig aar was die eer weggelegd voor Patrick Thierens. Het was een aantrekkelijke biljartavond met een onverbeterlijke sfeer waar de ruim dertig biljartfans voor zorgden.
Voor de 'Kan Beter-beker' gaf Rudy Windey forfait voor de finale zodat de beker zo in handen kwam van Leen De Caigny.

In het kampioenschap, werd eerst gespeeld voor de 3de en 4de plaats  tussen Patrick Thierens naar 18 en Gerard De Caigny naar 27. Beiden begonnen vrij goed aan de partij en na 7 beurten stond het 5-5. Met een serie van 5 (18b) kon Gerard naar 10-12 springen en bleef dan regelmatig scoren  en dat was nodig omdat hij 9 driebanden meer moest maken dan Patrick. Vandaar dat het na 29b 12 – 17 stond of nog 6 voor Patrick en 10 voor Gerard.
Patrick Thierens kon dan profiteren van 9 brossen van De Caigny om na 43 beurten uit te spelen. Hij pakte meteen de 3de plaats. Maar Gerard De Caigny zorgde met 5 wel voor de hoogste serie van de avond, zou later blijken.

Kwam dan de strijd om de plaatsen 1 en 2 tussen Dirk Eeckaoudt naar 22 en Jean de Caigny naar 18 driebanden. Als scheidsrechter fungeerde Marcel Kinet. Eeckhaoudt startte vlot terwijl Jean naar de goede cadans zocht. In de 12b lukte Dirk een paar bijzonder knappe driebanden en dat hij op 7-2 stond was het gevolg. Het betere biljart bleef van hem komen maar toen het 10-3 stond viel het even stil. Ook al beet Dirk wat harder op zijn kauwgom, de punten bleven uit.

Jean de Caigny bleef zoeken en zich concentreren om de juiste lijnen te vinden maar hij bleef op 4 punten staan. In de 25b vond hij toch de weg en hij kreeg van de fans een dik applaus voor de mooie stoten die hem 4 driebanden opleverde en hem zo toeliet van 4 naar 8 te springen. En ook in de 26b en 27b bleef het applaus klinken voor telkens een mooie drieband.
Als jij er 4 bijeen legt, dan doe ik dat ook dacht Dirk, en lukte eveneens dat aantal om op 15 te komen in de 28b. Dus nog 7 voor Dirk Eeckhaoudt en nog 8 voor Jean De Caigny. Bijzonder spannend. Het publiek genoot daar van.

In de 32b haalde Dirk weer uit met knap werk en met een nieuwe reeks van 4 zette hij een goede stap naar de zege want hij stond op 19 en moest er maar 3 meer. Jean verspeelde nog een kans omdat hij met zijn duim een biljartbol een centimeter of tien verlegde. Maar daarna zette hij er toch weer 2 af om bij 13 op 5 van het einde te komen. Het kon dus allemaal nog.
In de 36b kwam Eeckhaoudt op 20 en De Caigny op 14. Maar alles viel nu voor beide biljarters compleet stil. Dirk geraakte maar niet aan die 2 resterende punten. Nog een keer of zeven broste hij maar jammer genoeg kon Jean daar niet van profiteren om alsnog de zege te pakken. Hij bleef op 14 staan tot in de 44b Dirk dan toch ‘chique’ uitspeelde: 22 – 14 (van de 18)  Hij was de beste driebandspeler van BC Steeds Beter.

Schepen Ben Van Eynde kon aanrukken met de trofeeën en de flessen cava voor de laureaten. Voorzitter De Bock overhandigde de prachtige wisselbeker aan Dirk Juul Eeckhaoudt. Hij is nu weer twee jaar aan het biljarten bij Steeds Beter nadat hij er jaren van tussen was. Eigenlijk is hij van Vrasene afkomstig maar woont nu toch al een kwarteeuw in Nieuwkerken. Hij speelt liefst drieband. In het vrijspel speelde hij 60 maar dat was niet zijn cijfer en hij moet er nu 54 spelen. Hij probeert regelmatig te trainen en indien mogelijk toch wekelijks een paar uurtjes.

BC Steeds Beter telt een 20 leden en die zullen op zaterdag 25 september in groot ornaat naar het gemeentehuis gaan want dan bestaat de vereniging 50 jaar. En dat wordt dan gevierd.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BURCHT. Vrijdagavond werden de 11 wedstrijden van de 1/8 finale in het 'Kampioenschap van Burcht' kaderend in de 'Gemeentedag' afgewerkt in 4 biljartlokalen.

BURCHT. Was me dat een biljartavond die vrijdag. Op niet minder dan vier locaties werden er matchen gespeeld. En overal heerste een bijzonder aangename en sportieve sfeer. Meteen na afloop van alle...

BURCHT. Maandag- en dinsdagavond werd in café ‘De Wachtzaal’ de biljarttempel van BC Carambol, het ‘Kampioenschap van Burcht’ ingezet. Het was ‘zaaltje...

De deelnemersfiches liggen klaar op de biljarttafel en de trekking voor het biljartkampioenschap kan beginnen. Vlnr: Bernard Gommers, Fred Van Nieuwenhove, Gilbert De Vriendt, Gaston Verdeyen en...

Jef Maes die in oktober 95 jaar wordt, staat als biljarter paraat in het Kampioenschap van Burcht.BURCHT. Jef Maes uit Zwijndrecht wordt in oktober 95 jaar maar dat belet niet dat hij maandag van...

BURCHT. In het kader van de sportwedstrijden 'Gemeentedag' organiseert Biljartclub Carambol in Burcht een groot biljartkampioenschap 'vrijspel'. Het start op vrijdag 29 augustus...