Proef zondag van de vijfde editie Great Breweries Marathon

BREENDONK. Brouwerij Duvel Moortgat, Brouwerij Bosteels en Brouwerij Palm & De Hoorn zwaaien op zondag 8 mei hun poorten open voor de vijfde editie van de Great Breweries Marathon. De meer dan 4500 deelnemers kunnen kunnen kiezen uit een wandel- of looptocht van 25 of 42,195 km. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag 7 mei.

Zondagochtend om 9u15 weerklinkt in Breendonk, bij Duvel-Moortgat, het startschot voor de marathonlopers van de Great Breweries Marathon. Tien minuten later mogen ook de wandelaars die voor de marathonafstand gekozen hebben aan hun tocht beginnen. Om respectievelijk 11u15 en 11u40 is het dan de beurt aan de lopers en wandelaars van de 25KM.

Het parcours slingert via landelijke wegen over Antwerps, Vlaams-Brabants en Oost-Vlaams grondgebied. Na 10 km kunnen de wandelaars verpozen bij Brouwerij Palm & De Hoorn in Steenhuffel en er uiteraard ook een van de lekkere bieren proeven. De deelnemers aan de 25KM nemen daarna de afslag richting Lippelo. Wie voor de marathonafstand gekozen heeft, maakt eerst nog een lus langs Buggenhout, waar Brouwerij Bosteels gevestigd is. Ook daar mogen de wandelaars zich verheugen op een bierdegustatie. Via Opdorp bereiken ook de marathondeelnemers Lippelo en van daaruit wordt de cirkel tot Breendonk volgemaakt. Aan de finish bij Duvel-Moortgat mogen de wandelaars én de lopers het glas heffen op hun prachtige sportieve prestatie. Alle deelnemers gaan ook met een bierpakket van de Great Breweries naar huis.

Start en aankomst voor alle afstanden liggen bij brouwerij Duvel Moortgat aan Breendonk-Dorp 58 in Puurs. Inschrijven kan tot en met zaterdag 7 mei 23u59 via greatbreweriesmarathon.be. (mb, foto: © greatbreweriesmarathon.be)

 

Lees ook:

Vierde editie Havenland Run & Walk

BEVEREN. Dit weekend vindt de vierde editie van de Havenland Run & Walk plaats. Met het terrein van KSK Kallo aan de Kapeldijkstraat als start- en aankomstplaats hebben wandelaars en lopers keuze uit...