Fris je verkeerskennis op met ‘De Grote Verkeersquiz’

REGIO. Het kennen en correct toepassen van verkeersregels speelt een grote rol in verkeersveiligheid en het aantal verkeersslachtoffers. Daarom is de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) gestart met een nieuwe editie van ‘De Grote Verkeersquiz’, een online wedstrijd waarmee alle weggebruikers op een leuke manier hun verkeerskennis kunnen bijschaven. 

Vorig jaar telde Vlaanderen 27.850 verkeersslachtoffers, waaronder 270 verkeersdoden en bijna 3000 zwaargewonden. Bestuurders en passagiers van personenwagens vormen met 37% van alle slachtoffers de grootste groep, fietsers komen op de tweede plaats met 34%. Dat laat de  Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) weten. Sensibiliseren blijft dus belangrijk want wie de verkeersregels niet of onvoldoende kent, kan ze ook niet correct toepassen. Ook wie ze wel kent, moet ze correct toepassen.  Daarom is VSV gestart met een nieuwe editie van ‘De Grote Verkeersquiz’. 

wielerclubs

Voor het eerst is er een verkeersquiz voor wielerclubs en dat heeft te maken met de stijgende populariteit van de fietssport. "De verkeersregels goed kennen én kunnen toepassen is geen overbodige luxe voor sportievelingen die wekelijks vele tientallen kilometers afleggen op de openbare weg. Door met je wielerclub deel te nemen aan De Grote Verkeersquiz krijg je alvast de gelegenheid om ook minder gekende regels nog eens op te frissen en zo je veiligheid in het verkeer te verhogen.", klinkt het. 

Ook bedrijven kunnen deelnemen aan de quiz. "We zien deze campagne als een broodnodig, sensibiliserend initiatief voor werkgevers en werknemers. Uit een nieuwe analyse van AXA Belgium blijkt immers dat bijna 1 op de 5 arbeidsongevallen (17%) tijdens het woon-werkverkeer gebeurt" zegt Johan Olbrechts (Expert Verzekeringen in Veiligheid en Preventie bij AXA Belgium), marktleider in arbeidsongevallenverzekeringen.

Deelnemen aan De Grote Verkeersquiz kan tot 16 oktober via degroteverkeersquiz.be. (mb, foto: © Unlimphotos)

 

Lees ook:

REGIO. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) dankt met een affichecampagne alle helden die zich met hart en ziel inzetten om het land draaiende te houden tijdens de coronacrisis. De...

SINT-NIKLAAS.  Sint-Niklaas is samen met acht andere steden en gemeenten genomineerd als Fietsgemeente/Fietsstad 2018.  Het is de derde keer dat de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) een...