Sint-Niklaas genomineerd als fietsstad 2018

SINT-NIKLAAS.  Sint-Niklaas is samen met acht andere steden en gemeenten genomineerd als Fietsgemeente/Fietsstad 2018.  Het is de derde keer dat de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) een fietsstad of -gemeente kiest. De negen genomineerde steden en gemeenten zijn geselecteerd uit 35 kandidaten. Met de wedstrijd wil VSV lokale besturen aanmoedigen om het fietsgebruik in hun gemeente te bevorderen. 

De kanshebbers op de titel zijn volgens het aantal inwoners onderverdeeld in drie categorieën. In de  categorie voor meer dan 50 000 inwoners zijn Gent, Kortrijk en Sint-Niklaas genomineerd. Voor de steden en gemeenten met meer dan 20 000 en minder dan 50 000 inwoners doen Deinze, Dendermonde en Turnhout mee. De derde categorie is voor steden en gemeenten met minder dan 20 000 inwoners. Hier zijn Bonheiden, Duffel en Peer genomineerd. 

Een jury - bestaande uit de VSV,  het Fietsberaad Vlaanderen, de Fietsersbond, de Vereniging van de Vlaamse Provincies, de Vlaamse overheid en een docent van de Hogeschool voor Verkeerskunde - gaat nu een terreinonderzoek uitvoeren. De resultaten daarvan bepalen wie de winnaar wordt. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Het publiek kan van 21 maart tot en met 27 mei stemmen op hun favoriete fietsstad of fietsgemeente via de website van Fietsgemeente/Fietsstad 2018. De winnaars worden bekendgemaakt op 5 juni tijdens het Fietscongres. De winnaars krijgen van de Vlaamse overheid een subsidie van 50 000 euro die ze kunnen investeren in fietsvoorzieningen. (mb)

info: fietsgemeentestad.be

 

Lees ook: