Harmonie Eksaarde eert jonge sopraan

EKSAARDE. De Koninklijke Harmonie St. Cecilia Eksaarde organiseert op 23 en 30 januari de concerten 'Suoni Della Musica'. Met de concertreeks wil de harmonie de 26-jarige sopraan Lies Vandewege eren. De jonge vrouw startte haar carière op jonge leeftijd als tamboer bij de harmonie,  studeerde in 2007 met grote onderscheiding af aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium en volgde nadien nog verschillende opleidingen. Sindsdien speelde de jonge zangeres wereldwijd al verschillende operarollen en geniet ze heel wat aanzien in de klassieke muziekwereld. Op 23 en 30 januari zingt ze op de concerten 'Suoni Della Musica'. Ook het Belcantogezelschap van Sint-Niklaas werkt mee.

De Koninklijke Harmonie St. Cecilia Eksaarde werkt hard aan haar naam en faam. Niet alleen organiseert de harmonie de concertreeks 'Suoni Della Musica'. Ze neemt ook deel aan muziekwedstrijden van de provincie, waar ze steevast mooie resultaten neerzetten. Dat er heel wat talent schuilt in de harmonie, bewijst de 26-jarige Lies Vandewege. Zij versterkte de groep op jonge leeftijd als tamboer. Later studeerde Vandewege af aan het conservatorium en werd een grote dame in de wereld van klassieke zang. Ze vertolkte al tal van operarollen en treedt overal ter wereld op. Voor de Harmonie St. Cecilia Eksaarde is de tijd rijp om 'een gepaste hulde te brengen aan Lies', zoals het zelf noemen. 

Onder begeleiding van 'haar' harmonie, dirigent Marc Weyers en het Belcantogezelschap van Sint-Niklaas treedt Lies Vandewege op 23 januari om 16 uur op in de kerk OLV Hemelvaart te Eksaarde en op 30 januari om 10.30 uur in het  Cultureel centrum te Lokeren. Tickets kosten 15 euro of 12 euro voor studenten. Daarbij is een apertief inbegrepen. Een VIP-arrangement met etentje kost 60 euro.

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

info: harmonie-eksaarde.be

 

 

Lees ook:

LOKEREN. Sopraan Lies Vandewege conceerde op zondag 30 januari samen met de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia uit Eksaarde en het Belcantogezelschap uit Sint-Niklaas in Lokeren. Het kunstconcert...