Lies Vandewege in harmonie met St.-Cecilia Eksaarde

LOKEREN. Sopraan Lies Vandewege conceerde op zondag 30 januari samen met de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia uit Eksaarde en het Belcantogezelschap uit Sint-Niklaas in Lokeren. Het kunstconcert bleek vanaf het eerste werk, 'Sword of honour' van Tom De Haes, een schot in de roos. Ook wist het publiek de uitvoering van 'The phantom of the opera' van Andrew Lloyd Webber te smaken.

Sopraan-soliste Lies Vandewege, geboren Eksaarde, studeerde aan het conservatorium in Antwerpen en liep daarna school bij verschillende gerenomeerde meesters. Tijdens het concert bracht ze onder meer 'Ah! Je Ris', de juwelenaria uit de opera Faust van Charles Gounod en het aangrijpende gebed om vrede 'Casta Diva' uit de opera Norma van Bellini. Het concert eindigde met een uitvoering van 'Halleluja' uit de Messiah van Händel. Het publiek bekroonde koor, soliste en orkest met een staande ovatie. (mb)

 

 

Lees ook:

EKSAARDE. De Koninklijke Harmonie St. Cecilia Eksaarde organiseert op 23 en 30 januari de concerten 'Suoni Della Musica'. Met de concertreeks wil de harmonie de 26-jarige sopraan Lies Vandewege...