Benefietoptreden als inleiding van het 'Special Art Festival'

KRUIBEKE. Op zaterdag 25 september is er in De Brouwerij aan het O.-L.-Vrouwplein een benefietoptreden ten voordele van het ‘Special Art Festival’ dat van vrijdag 15 tot zaterdag 30 oktober eveneens in de Brouwerij wordt georganiseerd. Het Benefietconcert van 25 september begint om 20u en de Homelands en Sitty Duck treden er op. Kaarten kosten 5 euro. Er hoort ook een aanwezigheidtombola bij en daar is een uitzonderlijk kunstwerk van een uitzonderlijk kunstenaar bij te winnen.  Het is een organisatie van het Gemeentebestuur en de VZW Leven in De Brouwerij.

Het ‘Special Art Festival’ van oktober is een multidisciplinair kunstgebeuren waarvan de kunstenaars dat gemeen hebben, dat het mensen zijn met  een verstandelijke beperking. Het zal een echt ‘kunstgebeuren’ worden en geen ‘kunstjesgebeuren’. De beweegreden van mensen om dit kunsttreffen te bezoeken moet ingegeven zijn uit interesse in een culturele beleving, niet uit een reflectie van medelevendheid met de deelnemers.

Dit ‘Special Art Festival’ zal een volwaardig cultureel evenement worden. Het zal ook een multidisciplinair kunstgebeuren worden waar naast de beeldende kunst ook podiumkunst aan bod zal komen. Er is beeldende kunst bij, poëzie, fotografie en het theaterstuk ‘Show’.
Om het overzicht te bewaren hebben de organisatoren voor de editie 2010, lopende van 15 tot en met 30 oktober, geopteerd om zich voorlopig te beperken tot 4 voorzieningen waar ze de kunstenaars en hun werken rekruteren. Deze zijn: Katrinahof LO, De Klaproos Beveren-Kallo, Vesta Sint-Niklaas en Dagcentrum eveneens uit Sint-Niklaas.

De tentoonstelling is elke dag te bezoeken van 10 tot 17 uur. Reserveren voor de voorstelling en begeleide rondleiding kan op specialartfestival.be.   (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

KRUIBEKE. Paul Van Lerberghe, voorzitter van de werkgroep SAF (Special Art Festival) kreeg de gelegenheid om het project en de toekomstperspectieven aan de gemeenteraad voor te stellen vóór aanvang...

KRUIBEKE. Het Special Art Festival is een cultureel festival gebracht door bijzondere kunstenaars: het zijn allen mensen met een verstandelijke beperking die werden gerekruteerd uit het Katrinahof...