Special Art Festival topper in cultureel aanbod

KRUIBEKE. Het Special Art Festival is een cultureel festival gebracht door bijzondere kunstenaars: het zijn allen mensen met een verstandelijke beperking die werden gerekruteerd uit het Katrinahof Linkeroever, De Klaproos Beveren, Vesta Sint-Niklaas en Dagcentrum Sint-Niklaas. Het Special Art Festival gaat door van vrijdag 15 tot en met zaterdag 30 oktober in het Ontmoetinscentrum De Brouwerij. O.-L.-Vrouwplein 18, in Kruibeke.

Het wordt een multidisciplinair kunstgebeuren, waar naast beeldende kunst ook podiumkunst aan bod komt. Er zijn drie mogelijkheden om het Special Art Festival te beleven:

Vrij bezoek aan de tentoonstelling
De tentoonstelling is vrij toegankelijk, elke dag van 10 tot 17u  en dit van zaterdag 16 tot en met zaterdag 30 oktober. Goed om weten: tijdens het vrij bezoek zijn niet alle plaatsen van de tentoonstelling rolstoelbereikbaar.

Begeleid bezoek
Een begeleid bezoek kan worden aangevraagd voor groepen van minstens 8 personen en voor rolstoelgebruikers, eveneens van 10 tot 17 uur tijdens het festival. Reserveren kan via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarin men zijn naam, de gewenste bezoekdatum en het aantal personen vermeldt. Vermeld ook of er rolstoelgebruikers zijn.

Begeleid bezoek in combinatie met de voorstelling 'Show'
Dit theaterstuk 'Show' zweeft tussen podiumtheater en straattheater, en breekt met sommige conventies. De acteurs werden geselecteerd uit de 4 deelnemende voorzieningen.
Er zijn 7 speeldata: vrijdag 15, zondag 17, woensdag 20, vrijdag 22, zondag 24, woensdag 27 en vrijdag 29 oktober. De voorstelling start telkens stipt om 20 uur met aansluitend een begeleid bezoek aan de tentoonstelling. De deuren gaan open om 19 uur, tijdens de voorstelling is er geen toegang meer mogelijk. Reserveren kan via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarin men zijn naam, de gewenste voorstellingsdatum en het aantal personen vermeldt. De reservatie is pas geldig na bevestiging via e-mail.

Special Art Festival is volledig gratis zowel de tentoonstelling als het geleid bezoek en de voorstelling ‘Show’!
Het Special Art Festival is een samenwerking tussen het gemeentebestuur van Kruibeke en vzw Leven in de Brouwerij. (Rolf Duchamps)

info: specialartfestival.be

 

 

Lees ook:

KRUIBEKE. Op zaterdag 25 september is er in De Brouwerij aan het O.-L.-Vrouwplein een benefietoptreden ten voordele van het ‘Special Art Festival’ dat van vrijdag 15 tot zaterdag 30 oktober eveneens...

KRUIBEKE. Paul Van Lerberghe, voorzitter van de werkgroep SAF (Special Art Festival) kreeg de gelegenheid om het project en de toekomstperspectieven aan de gemeenteraad voor te stellen vóór aanvang...