Rubensmarkt in Middeleeuwse sferen

ANTWERPEN. Maandagavond werd de Rubensmarkt van zondag 15 augustus reeds voorgesteld in hartje Antwerpen. Dat gebeurde zoals elk jaar met een stoet die de sfeer van de Middeleeuwen uitstraalde. Waaskrant.be ging eens kijken. Zondag zullen daar in de binnenstad weer meer dan 200 kramen in Middeleeuwse stijl een grote verscheidenheid aanbieden met niet alleen kleding en schoenen maar ook fruit, chocolade boeken en in overvloed ook eten en drinken. Zelfs voor antiek zijn er plaatsen.

Men kan zich op deze markt perfect de tijd van Pieter Paul Rubens inbeelden met al die prachtige kledij van de tijd van toen waarmee de marktkramers zijn uitgerust. Voor Antwerpen is de Rubensmarkt dan ook één van de topdagen van het jaar.  Er is dan ook telkens massale belangstelling en wie niet zo van die drukte houdt, blijft best thuis. E markt loop van 9 tot 23 uur.

Omdat 15 augustus of Onze-Lieve-Vrouwhemelvaart een feestdag is moet men niet naar ’t stad gaan om eens te gaan winkelen. Die zijn gesloten.De kramen staan op een parcours dat een mooie wandeling oplevert: de Grote Markt, de Suikerrui, het gedeelte van de Ernest Van Dijckkaai vanaf de Sint-Jansvliet tot de ingang van de parkeergarage 'Grote Markt', de Handschoenmarkt, de Blauwmoezelstraat, de Lijnwaadmarkt en de Kaasrui. En het kost niets om binnen te mogen! Er is volop parkeergelegenheid in parkeergarages in de binnenstad maar men zal wel rekening moeten houden met files aldaar. De Rubensmarkt is dat nu een markt, een braderij, een feest? Wie er heen gaat zal een mening kunnen geven. (Rolf Duchamps)