Speelvogels brengen Robin Hood naar Moerbeke

Image
Kinderatelier De Speelvogels brengt op 16 en 17 mei de kindermusical Robin Hood in Moerbeke.
MOERBEKE. Vorig jaar kon de zelfgeschreven musical 'Pinokkio' van De Speelvogels op veel bijval rekenen. De 25-jarige onderwijzer Seppe Celie, de drijvende kracht achter De Speelvogels, heeft ondertussen een nieuwe kindermusical uit z'n pen laten vloeien. Midden mei brengen zijn speelvogels Robin Hood naar Moerbeke.

De voorbereidingen van de musical startten reeds in september vorig jaar. Seppe Celie, onderwijzer van beroep, bedacht de danspasjes en schreef het scenario dat weliswaar gebasseerd is op het bekende Robin Hood-verhaal maar toch niet volledig identiek is. "Ik heb zelf nieuwe personages bedacht zoals een heks. Dat liet me toe om ook andere muziek, zoals uit Les Misrables, te gebruiken. Studio 100 heeft zelf al een musical gemaakt over het Robin Hood-verhaal maar de beelden waren te donken. Daarom is die musical nooit op dvd verschenen. Wij mogen nu hun muziek gebruiken.", vertelt Seppe Celie. "Er is nog een verschil met originele verhaal. In deze musical heb ik het verschil tussen rijk en arm uitvergroot."

Image
een scene uit Robin Hood, the musical, bedacht door scenarioschrijver en regisseur Seppe Celie

De het grote succes van de vorige kindermusical over Pinokkio lieten 45 kinderen zich inschrijven voor het nieuwe seizoen van kinderatelier De Speelvogels. Na een korte opleiding legden de ze één voor één auditie af voor jury, Imagewaaronder acteur Carry Goossens. Uiteindelijk werden 40 rollen onder evenveel kinderen verdeeld. "Nadien viel er nog één iemand af, waardoor we nu met 39 acteurs op het podium staan.", vult Celie aan.

Ook achter de schermen is hard gewerkt om de musical tot een goed einde te brengen. Een team vrijwilligers onder leiding van Chris Halfmaerten naaide kostuums voor de acteurs en actrices. "Bijna elk personage gebruikt drie verschillende kostuums, dus die mensen hebben bergen werk verzet.", prijst Seppe Celie de inspanningen. Marc Fruytier, schepen van jeugd en productieverantwoordelijke, bedacht een multifunctioneel decor. Als de kasteeltorens worden omgedraaid, verschijnt een heus woud op het podium.

Robin Hood, the musical, gaat op zaterdag 16 mei om 14u30 in première in zaal Harmonie, Opperstraat 66 te Moerbeke. Nadien zijn er voorstellingen op zaterdagavond om 19u30 en op zondag 17 mei om 14u30. Tickets kosten 5 tot 10 euro en zijn verkrijgbaar in de gemeentelijke bibliotheek, Drongendreef 1 te Moerbeke of via 0476/39 29 86. (mb)

Image
de volledige cast van Robin Hood, the musical

info: despeelvogels.be

 

Lees ook:

MOERBEKE. Kinderatelier De Speelvogels brengt al enkele jaren bekende musicals met een eigen, Moerbeeks tintje. Voor het vijfde seizoen koos het kinderatelier voor de musical 'Belle en het Beest'....

MOERBEKE. Kinderatelier 'De Speelvogels' brengt sinds 2008 elk jaar musical, waarvoor coördinator Seppe Celie het scenario en de regie voor z'n rekening neemt, gesteund door een legertje handige...

Anouk Verbunt speelt PinokkioMOERBEKE. In april brengt kinderatelier De Speelvogels de musical Pinokkio op de planken. Alle acteurs en actrices zijn leerlingen van de lagere school. De...