Kinderatelier brengt Pinokkio The Musical

Image
Anouk Verbunt speelt Pinokkio
MOERBEKE. In april brengt kinderatelier De Speelvogels de musical Pinokkio op de planken. Alle acteurs en actrices zijn leerlingen van de lagere school. De initiatiefnemers mogen heel trots zijn op hun verwezenlijking want het is een geheel eigen productie. De bezieler van het project is de 23-jarige Seppe Celie. Hij schreef het script en de choreografie en regisseert de hele productie.

De jonge leraar is hiermee niet aan zijn proefstuk toe want vorig jaar regisseerde hij al de musical ‘De drie biggetjes’ van basisschool De Vlinderdreef. Ook enkele ouders van acteurs leveren fantastisch werk. Lotte Bolsens tekende de decorstukken die vrijwilligers in elkaar timmerden. Chris Halfmaerten nam voor de kledij voor haar rekening. Ze spendeerde gemiddeld 4 uur per dag en in het weekend 8 uur per dag aan het ontwerpen en vervaardigen van de kledij. En het resultaat mag er zijn! Schepen van jeugd, Marc Fruytier, coördineert tussen de regie en alle andere factoren die nodig zijn voor de opvoering.

Het bekende verhaal van de houten jongen die een mens van vlees en bloed wil worden, wordt gebracht door 32 jongeren. Voor de rolverdeling deden ze elk een auditie voor een jury. De opdracht was: speel een stukje toneel en zing een stukje uit de musical.  Sinds september 2007 repeteren ze elke woensdagnamiddag om van Pinokkio The Musical een waar succes te maken. Dat is niet altijd eenvoudig want sommige stukken zijn nu eenmaal sneller aan te leren dan andere. "Het moeilijkste lied om aan te leren was: ‘Drink, eet, dans en zing in luilekkerland’. Het plezantste was ‘haha Pinokkio’. ‘Geppetto is gek’ was het gemakkelijkste om te leren.", zegt bezieler ‘meester’ Seppe. Eén van de ouders valt bij: "Het is ongelooflijk prachtig om te zien hoe die kinderen veranderen op het moment dat ze hun kostuum aantrekken." En dat klopt, want elk kind straalt en is trots om aan deze musical te kunnen meewerken. En dat geldt ook voor de aanwezige ouders want ook zij glimmen van trots. Op de persvoorstelling kreeg de pers al een klein stukje te zien. En het moet gezegd: het was adembenemend mooi.

Image
Regisseur Celie en de cast van Pinokkio The Musical

Pinokkio, The Musical, gaat op zaterdag 26 april 2008 om 14u30 in première in zaal Harmonie in de Opperstraat 66 te Moerbeke. ’s Avonds volgt om 19u30 de tweede voorstelling. Op zondag 27 april is er om 15 uur een derde voorstelling.
Tickets zijn vanaf maandag 17 maart 2008 verkrijgbaar Seppe Celie op 0476/39.29.86 en in de gemeentelijke bibliotheek, Drongendreef 1 te Moerbeke.

Eerstdaags komt ook de website online op despeelvogelsmoerbeke.co.cc (mb)

 

 

Lees ook:

Kinderatelier De Speelvogels brengt op 16 en 17 mei de kindermusical Robin Hood in Moerbeke.MOERBEKE. Vorig jaar kon de zelfgeschreven musical 'Pinokkio' van De Speelvogels op veel bijval...

MOERBEKE. Kinderatelier De Speelvogels brengt al enkele jaren bekende musicals met een eigen, Moerbeeks tintje. Voor het vijfde seizoen koos het kinderatelier voor de musical 'Belle en het Beest'....

MOERBEKE. Kinderatelier 'De Speelvogels' brengt sinds 2008 elk jaar musical, waarvoor coördinator Seppe Celie het scenario en de regie voor z'n rekening neemt, gesteund door een legertje handige...