Expositie Filip De Pillecyn gestart

SINT-NIKLAAS. De vernissage van de expo over schrijver Filip De Pillecyn op 3 juni bracht 70 man op de been. Vooral de causerie van Marcel Ryssen werd zeer gesmaakt, naast de getuigenissen van schepen Lieve van Daele van Sint-Niklaas en Prof. Waegemans, voorzitter van het Filip De Pillecyncomité.

 

De documentaire over de jeugd van de schrijver, geproduceerd door Hammenaars Luk Buyle en Juliaan Maerevoet, kan worden bekeken bij groepsbezoeken. De expo loopt nog tot eind juni in Bibliotheca Wasiana aan het Hendrik Heymanplein in Sint-Niklaas.

 

Bibliotheca Wasiana is geen doorsnee bibliotheek, al is ze gehuisvest bij de openbare bibliotheek van Sint-Niklaas. Ze is als regionale bewaarbibliotheek en documentatiecentrum van het Waasland, het geheugen van de streek. Ook documentair erfgoed en documentatie over en van personen van nationaal en internationaal belang, zoals Tom Lanoye en Reinaert de vos, worden er bewaard.  Daarnaast bewaart Bibliotheca Wasiana zowel brochuurtjes van jeugdbewegingen als dure en zelfzame stukken zodat het ter beschikking blijft van iedereen. Dagelijks worden de kranten en andere periodieken uitgepluisd. Sinds 1946 is hier een unieke verzameling ontstaan die steeds meer erkend wordt als van het grootste belang. (mb)

 

Lees ook:

Het fotoboek 'Zestig jaar Mensen achter de dijk' is een ode aan schrijver Filip De Pillecijn.HAMME. In Cultureel Centrum Jan Tervaert in Hamme is gisteravond het boek 'Zestig jaar mensen achter...

SINT-NIKLAAS. Bibliotheca Wasiana geeft reeds voor de vierde keer een minder bekende kaart van het Land van Waas uit. Het betreft hier een kaart van 1692 die bewaard wordt in het Rijksarchief Gent....