Boek 'Zestig jaar mensen achter de dijk' voorgesteld

Image
Het fotoboek 'Zestig jaar Mensen achter de dijk' is een ode aan schrijver Filip De Pillecijn.
HAMME. In Cultureel Centrum Jan Tervaert in Hamme is gisteravond het boek 'Zestig jaar mensen achter de dijk' van  Emmanuel Waegemans voorgesteld. Het boek schetst aan de hand van tekeningen, prentbriefkaarten, schilderijen en kunstfoto's een beeld van de leefwereld van Filip De Pillecyn in Hamme aan het einde van de negentiende, begin twintigste eeuw. Die leefwereld van de jonge De Pillecyn speelt een voorname rol in z'n roman 'Mensen achter de dijk'.

Het uitgebreid geïllustreerde boek biedt ook een blik op de periode waarop de roman 'Mensen achter de dijk'  werd uitgebracht en hoe het boek destijds werd onthaald. Een van de hoofdstukken behandeld de katholieke censuur op het boek.

'Zestig jaar mensen achter de dijk' telt 150 pagina's en 84 illustraties en kost 43 euro. Het boek is verkrijgbaar via het Filip De Pillecyncomité, Marktplein 1 te Hamme of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of 052/47 77 12 (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. De vernissage van de expo over schrijver Filip De Pillecyn op 3 juni bracht 70 man op de been. Vooral de causerie van Marcel Ryssen werd zeer gesmaakt, naast de getuigenissen van...