Gratis huisvuilzakken voor personen met incontinentieproblemen

KRUIBEKE. Het gemeentebestuur had al in april 2004 beslist om aan personen met incontinentieproblemen (ongecontroleerd urineverlies) per jaar 20 restafvalzakken met een inhoud van 60 liter gratis te geven. De persoon in kwestie moet daarvoor gewoon een attest van de dokter voorleggen.

 

Wat in Zwijndrecht niet mogelijk blijkt verloopt in Kruibeke vlot. In Zwijndrecht stelde de sp.a voor om ook gratis een aantal huisvuilzakken te bezorgen aan personen met incontinentieproblemen maar het college was ar niet voor te vinden.

 

In Kruibeke werd nu beslist om de gratis zakken ook te geven aan andere categorieën van personen met fysieke aandoeningen. Zo zijn ze ook ter beschikking van inwoners die nierdialyse moeten ondergaan. Zij hebben ook veel afval maar in de gemeente Kruibeke komen er toch maar enkele personen voor in aanmerking. (R.D.)

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. De sp.a wil er bij het gemeentebestuur op aandringen om de mogelijkheid te onderzoeken tegemoet te komen aan mensen met incontinentieproblemen in die zin dat zij extra vuilniszakken...