Sp.A Zwijndrecht wil extra vuilniszakken voor incontinente mensen

ZWIJNDRECHT. De sp.a wil er bij het gemeentebestuur op aandringen om de mogelijkheid te onderzoeken tegemoet te komen aan mensen met incontinentieproblemen in die zin dat zij extra vuilniszakken kunnen bekomen. De sp.a is van oordeel dat alles duurder is geworden zoals de energieprijzen die stijgen, de waterfactuur is met de invoering van de saneringsbijdrage sterk gestegen, de koopkracht van de mensen neemt af.

 

Gemeenteraadslid Denise Melis-De Lamper: "Kortom, de modale burger krijgt het moeilijker en moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen.  En dan spreken we hier over gezonde mensen. Eenmaal mensen oud worden, ziek zijn of wanneer mensen moeten leven met een handicap, stijgen de uitgaven nog meer.  Zij hebben veel meer kosten voor dokter, geneesmiddelen, verzorgingsproducten, mobiliteitsmateriaal, ... en soms ook incontinentiemateriaal."

 

Het gebruik van veel incontinentiemateriaal wil ook zeggen dat deze mensen meer vuilniszakken gebruiken. De sp.a-fractie wil dan ook dat mensen, die kampen met zware incontinentieproblemen, door de gemeente worden geholpen. De fractie stelt voor om aan die mensen jaarlijks extra 2 pakken vuilniszakken te geven.
"Gezien de bestuurspartijen 'sociaal beleid' hoog in het vaandel dragen, kan er zeker geen probleem zijn om ons voorstel te steunen", zo besluit het sp.a gemeenteraadslid.(R.D.)

 

Lees ook:

KRUIBEKE. Het gemeentebestuur had al in april 2004 beslist om aan personen met incontinentieproblemen (ongecontroleerd urineverlies) per jaar 20 restafvalzakken met een inhoud van 60 liter gratis te...