Inge Claeys uit Wommelgem Aardbeiprinses 2008

Image
de nieuwe Aardbeiprinses 2008, Inge Claeys uit Wommelgem
MELSELE. "Ik kan dat eigenlijk nog niet geloven. Ik loop er bij als een zombie. Allee, is dat nu echt waar?", dat waren de eerste woorden die de 20-jarige Inge Claeys sprak kort na haar verkiezing op de persconferentie. Met haar werd Ima Essien uit Gent als eerste eredame verkozen en via het publiek ging het erelint van tweede eredame naar de Kruibeekse Kizzy Van Meirvenne. Er namen slechts negen meisjes van de elf finalisten deel. Twee gaven wegens omstandigheden forfait.

 

Het was een bijzonder gelukkige en enthousiaste Inge Claeys die, zoals dat gewoonlijk blijkt, het helemaal niet had verwacht. "Ik zei, we zullen wel zien. Ik dacht wel aan eventueel eredame spelen maar nooit heb ik het gevoel gehad, ik ga hier winnen." Toen ze haar hoorde was ze enorm verrast. De gelukstranen schoten haar in de ogen. "Normaal win ik nooit.", bekende ze, "En kijk nu dit…"


Vorig jaar in oktober nam ze deel aan de verkiezing van Miss Kempen in 'De Lamme Goedzak' in Zoersel, het heiligdom van Rik Vervecken de organisator van de Melseelse Aardbeiprinsesverkiezing. Dat deed ze voor de lol omdat ze al van een vorige keer wist hoe leuk het was. Zo had ze ook meteen de smaak te pakken en wilde ze er op de Aardbeifeesten ook bij zijn.  Ze zit trouwens ook nog in de halve finale van Miss Diamant in Antwerpen. "Hopelijk wordt dat ook plezant", lachte ze.

 

In Melsele ging het om de aardbei. Kent iemand uit Wommelgem wel het aardbeidorp? "Ik kende Melsele eigenlijk wel een beetje want een kennis deed vorig jaar hier mee en zo vernam ik meer

Image
Walter Cools maakt de uitslag bekend.
over het dorp."  Of ze in de toekomst nog aan grote Missverkiezingen zal deelnemen weet ze nog niet goed. "Eerlijk gezegd, ik had twee weken geleden zoveel schrik dat ik wou zeggen er mee te stoppen. Het spookte door mijn hoofd, die stress die ik zou voelen en het gevoel van: ik ga toch helemaal niet winnen. Ze hebben mij moeten aanzetten om toch mee te doen aan de aardbeiprinsesverkiezing. En kijk, het is beter meegevallen dan ik had verwacht. Als Miss Diamant ook zo prettig gaat zijn, dan kan ik misschien wel eens deelnemen aan Miss Vlaanderen of zo."

 

Nog nooit in haal leven had ze wat gewonnen, vertelde ze. "En nu ineens win ik een titel, ik bedoel, ik vertegenwoordig nu de aardbei van Melsele en alles wat daar rond komt met o.a. interviews en zo. Dat opent een deur voor u. Maar uiteindelijk, wie niet waagt, niet wint."

 

Image
De zanger Brahim trekt zijn hemd uit bij het zien van zoveel moois.
Inge studeert nog grafische en digitale media in de Hogeschool Antwerpen maar ze ziet het daar niet zo goed meer zitten en denkt er ernstig aan haar studies stop te zetten. "Het loopt niet zo goed als ik had gehoopt en ik wil gaan werken." Ze is ook een vaste bezoeker van het fitnesscenter waar ze gewoonlijk een uur tot anderhalf uur cardio doet en dan een half uur stretching en via haar krachttraining wil ze spieren kweken. "Ik heb veel aandacht voor mijn conditie en ben altijd een sportieve geweest", zegt ze. En dat kon ze tijdens haar optreden in de verkiezingsshow in de grote aardbeitent illustreren in de 'French Cancan' die ze bracht en waar de lenigheid en de kracht met het benenspel tot uiting kwam. De French Cancan dansen zonder een goede fysieke mogelijkheden lukt niet. Ze deed dat perfect.

 

Als je met Inge Claeys praat kom je gauw tot de conclusie dat ze zin heeft om het leuk te houden. Ze noemt dat 'fun maken': "Ik bedoel, eens ‘zot doen’, want het moet niet altijd serieus en strak zijn in het leven. De meeste mensen omschrijven me dus ook als een ‘zotte doos’. En ik moet toegeven, zo is het wel, een ‘zotte Mie’ eigenlijk door grapjes te maken."


De nieuwe prinses straalde haar geluk uit toen ze vlot alles vertelde. Een open boek, een woordenwaterval. Ook al was het al 1u ’s nachts, ze zei dat ze nog lang niet thuis was… "Maar morgen zal ik hier wel zijn. Misschien met wat wallen onder mijn ogen, maar ik ben hier. Waar ik word verwacht, zal ik zijn. Alle afspraken kom ik na."
Het Aardbeicomité zal een bijzonder goede ambassadrice hebben aan de joviale Inge Claeys uit Wommelgem.

 

Image
Burgemeester Van de Vijver wenste de laureaten proficiat. De nieuwe prinses Inge pinkt een traan weg.


de eredames


De jongste van alle deelnemers, de 17-jarige studente Latijn-Wiskunde, Ima Essien uit Gent, werd eerste eredame. Zij had dat niet verwacht zeker niet toen ze voor haar optreden een noodscenario moest inroepen en zelfs a-capella moest zingen. Ze vond de instrumentale muziek niet voor haar oorspronkelijk lied. Een vriend van haar zou het trachten nog op te lossen maar dat ging dus ook niet. Ze oefende het nieuwe lied tot ’s nachts in en heel vroeg op de verkiezingsdag schreef ze zelf nog de bindteksten. ’t Was super!


"Het werd helemaal iets anders en ik dacht dat het niet zou lukken want er waren toch een paar heel goede kandidaten. Ik dacht dus er niet bij te zijn. Dat Inge ging winnen dat wist ik wel. Ze was zo spontaan en haar optreden met die French Cancan was ongelooflijk goed."


Ima zingt heel erg graag en bovendien ook met knappe stem. Dat kon ervaren worden door haar zang zonder begeleiding. Dat was super ook al was het de eerste keer dat ze voor een publiek zong. "Ik zong zelfs nog nooit voor mijn familie. De enige die mij al ooit gehoord heeft is mijn broer." Het was dan ook niet te verwonderen dat ze zich erg zenuwachtig voelde. Gelukkig verdween dat gevoel toen ze op het podium stond. Wat ze al die jaren voordien niet durfde deed ze op deze Aardbeifeesten dus wel. "Ik denk dat ik nu wel meer zal gaan zingen. Dat komt in orde", lachte ze.

 

In Nigeria werken haar ouders aan een vrijwilligersproject. Zij helpt daarbij. In Gent hebben ze een restaurant dat ook werkt voor het project. Elk jaar reist de familie Essien voor de ganse zomer naar Nigeria. Ook vrijwilligers van hier trekken daar voor een tijd naartoe.

 

Kizzy Van Meirvenne uit Kruibeke was de tweede eredame. Ze is studente te Sint-Niklaas 6de wetenschappen -Wiskunde. Haar verkiezing was een cadeau van het enthousiaste legertje supporters dat ze naar de tent had meegebracht. Maar toch vond ze dat het daardoor niet meteen geklonken was om eredame te worden. Ook Ellen De Cauwer, Jessica Thielman en Femke De Souter waren uit Groot-Beveren en hadden heel wat fans mee. "Ik vond het dus wel spannend", aldus Kizzy, "Mijn supporters maakten misschien wel meest lawaai. Ik speel immers voetbal en die supporters zijn altijd wat meer luidruchtig."

 

Image
Schepen Raf Van Roeyen overhandigde het erelint aan Kizzy Van Meirvenne.
Kizzy sjot bij Svelta Melsele maar daarnaast is ze ook boogschutter bij Haasdonk Dorp. Een voetbalspeelster en een 'boogschietster' die eredame werd van de Aardbeiprinses. Een nooit eerder uitgegeven combinatie in Melsele.
"Het klinkt wel eigenaardig maar ik vind niet dat, omdat ik voetbal ik meer mannelijk ben. Als ik soms zeg dat ik voetbal, dan vragen ze of ik lesbisch ben. Er wordt dus over vrouwenvoetbal echt een verkeerd beeld gegeven. Dat is ook trouwens de reden waarom ik heb meegedaan aan de verkiezing." Kizzy speelt al drie jaar bij Svelta nadat ze daar voor ook al een paar jaren bij Red Star Waasland actief was. Ze heeft haar plaats in de voorlijn.


Voor het boogschieten trekt Kizzy zowat naar schietingen in gans België. Ze nam al deel aan het Belgisch Jeugdkampioenschap en vorig jaar geraakte ze op het Europees Kampioenschap. Ze heeft er echt ambitie voor. Dat ze het erelint mag dragen van de Aardbeiprinses geeft haar een fantastisch gevoel. "Het geeft me de kans te laten zien dat het ook kan voor een voetbalster. Ik had hier zeker niet de ambitie om te winnen en nam deel voor de fun én voor de voetbalclub. Er was nog iemand van de club die zou mee gedaan hebben maar die haakte af."

 

Alle drie kijken ze nu uit om volgend jaar aardbeien naar het paleis te mogen brengen, ook al zal de Koning ze niet in ontvangst nemen. Dat doet hij maar om de vijf jaar, zoals in april dit jaar.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Een monument bij de Aardbeifeesten is Walter Cools. Hij stelde, net als alle jaren, het programma van de feesten voor. MELSELE. De 46ste Aardbeifeesten starten woensdag 30 april vanuit de...

een Ford uit 1930MELSELE. Zaterdagmiddag vertrokken om 13u aan de Aardbeifeestentent  102 oldtimers. Een ongelooflijk kleurig schouwspel in de stralende zon. Er waren echt puike wagens te zien...

MELSELE. Donderdagavond heeft de Melseelse fanfare 'De Kunstliefde' succesvol 'De Proms' afgeleverd. Het is een jaarlijks optreden ter gelegenheid van de Aardbeifeesten waarvan de...

MELSELE. Het petanquetornooi van vrijdagnamiddag door het Aardbeicomité georganiseerd op de grasvelden van het Kerkplein, kreeg maar liefst 62 ploegen van drie spelers op de...

Een foto die beeld geeft van het overdonderend succes van de proefmarkt.MELSELE. De 46ste Aardbeifeesten werden donderdag in majeur geopend. Minister van defensie Pieter De Crem was de eregast en...

Marc Mestdagh, voorzitter van de Wase Tuindersgilde vzw, het brein achter de Aardbeitentoonstelling.MELSELE. De Wase Tuindersgilde heeft voor de 46ste Aardbeifeesten weer een tentoonstelling klaar...