Fluorescerende wielen overheersen Beveren

BEVEREN. Wie Beveren, het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen, doorkruist via de N70 kan er niet naast kijken. Aan enkele palen op de N70 en de Grote Markt hangen fluorescerende fietswielen. "Dit idee is tot stand gekomen door de werkgroep evenementen.", zegt Paul Claes, woordvoerder vzw Aangenaam Winkelen Beveren. Met deze blikvanger willen ze de klanten aansporen, om nog meer al fietsend het centrum van Beveren te bezoeken.

 

"Tot op heden mocht de gemeente zich elk jaar de actiefste Belgerinkel-gemeente noemen en zoals je ziet leeft de middenstand in Beveren volop mee met deze actie en denkt het gezond door dit initiatief kleurrijk en opvallend te ondersteunen.", zegt schepen van verkeer en mobiliteit Raf Van Roeyen. Waarop schepen voor lokale economie Heidi Beck aanvult: "Niet minder dan 207 handelaars nemen in het centrum van Beveren deel en elk van hen verloot een afneembare fietstas onder hun klanten."  In de hele gemeente Beveren nemen 381 handelaars aan de actie deel.
De actie 'met belgerinkel naar de winkel' loopt van 26 april tot 14 juni 2008, en werd gerealiseerd met de hulp van autoschadebedrijf Blits uit Beveren.
 
De Beverse middenstand zit niet stil Op 26 juni is er in het centrum de Tropische Braderij met een 'echte internationale kunstmarkt' en 'Bossaball' op de Grote Markt. (mb)

 

 

 

Lees ook:

De deelnemende handelaars aan de actie 'Met belgerinkel naar de winkel' zullen herkenbaar zijn aan deze affiche.REGIO. Nu het eindelijk lente is, is het hoog tijd dat we onze fiets eens afstoffen en...