Waasland opnieuw met fiets naar de winkel

Image
De deelnemende handelaars aan de actie 'Met belgerinkel naar de winkel' zullen herkenbaar zijn aan deze affiche.
REGIO. Nu het eindelijk lente is, is het hoog tijd dat we onze fiets eens afstoffen en oppoetsen. De verschillende gemeentebesturen, middenstandsverenigingen, CM, Unizo en de Fietserbond slaan her en der de handen in elkaar voor een nieuwe editie van de aktie 'Met belgerinkel naar de winkel'.

 

'Met Belgerinkel naar de Winkel' is een campagne die het fietsgebruik stimuleert. Van 26 april tot 14 juni 2008 kunnen fietsers stempels verzamelen op een spaarkaart door gebruik te maken van hun fiets voor verplaatsingen naar de winkel. Bij het deponeren van hun volle spaarkaart bij een deelnemende handelaar maken ze kans op mooie prijzen. Per deelnemende handelaar is er een fietstas te winnen en per deelgemeente een fiets.

 

Beveren doet al voor de zevende keer mee met de aktie. Vorig jaar namen maar liefst 384 handelszaken in Beveren deel aan deze actie en fietsten de deelnemers in totaal maar liefst 396 000 km bij elkaar. Beveren was met ongeveer 18 000 volle spaarkaarten voor de 2e maal op rij de gemeente met het hoogst aantal ingezamelde spaarkaarten in Vlaanderen!

 

Het gemeentebestuur van Beveren roept de handelaars op om deel te nemen. Handelaars kunnen nog tot 31 maart inschrijven bij hun plaatselijke handelaarsvereniging. Voor Beveren is dat UNIZO Beveren, (Benny Van Acker, tel. 03 775 34 69), voor Haasdonk Guy Maes (tel. 03 755 37 10), voor Melsele  UNIZO Melsele ( Elke Dierickx, tel. 03 775 86 56), voor Vrasene ZOV Vrasene (Hilde Waterschoot tel. 03 775 40 98), voor Kieldrecht Koopkern Kieldrecht (Karel Staes, tel. 03 773 40 78). In Verrebroek en Kallo kunnen handelaars inschrijven bij Freya Noens, dienst mobiliteit gemeente Beveren, tel. 03 750 15 72. Bij de start van de aktie werd bekend dat alle handelaars in het centrum van Beveren meedoen. Dat zijn er meer dan 200. De namen staan op grootstewinkeldorp.be.

 

Ook Zwijndrecht doet opnieuw mee. Daar is de lijst met deelnemende handelaars al volledig. De lijst wordt binnenkort gepubliceerd op zwijndrecht.be . In Zwijndrecht kunnen winkelende mannen en vrouwen ook een stempel als ze per fiets je aankopen doen op volgende markten: de biomarkt van 16 mei (parking 1 - Richard Orlentstraat, van 15 tot 19 u., de wekelijkse markt op vrijdagvoormiddag van 8 tot 12.30 u. aan de parking van de sporthal in Zwijndrecht en de wekelijkse markt op maandagmorgen van 8 tot 12.30 u. op het Kerkplein in Burcht.

 

In Stekene steunt de gemeente aktief deze actie. Dankzij het gemeentebestuur zijn er bij deze actie naast de spiksplinternieuwe fiets voor 2000 euro aanwaardebonnen te winnen voor fietsmateriaal: twee van €250, twee van €150, twee van €100 en twintig van €50. In Stekene doen ook alle scholen mee. De winnaar van de Belgerinkel-scholenactie krijgt een fiets, geschonken door fietshandel Marcel De Zutter & Zoon.  

 

Wie tijdens de Bioweek van 7 juni tot en met 15 juni 2008 naar een biodeelnemer fietst, krijgt dubbele
stempels. In dit verband is er op zondag 8 juni 2008 een sneukeltocht, welke de deelnemers langsheen biobedrijven leidt. De sneukeltocht vertrekt aan bioshop De Zonnebloem aan de Stadionstraat 3 tussen 11 u en 14 u. De route : bioshop De Zonnebloem Stadionstraat 3, bioboerderij het Uilenbos Moerbeke, Waas en zorgboederij De Teerling in Daknam. (mb)

 

Lees ook:

BEVEREN. Wie Beveren, het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen, doorkruist via de N70 kan er niet naast kijken. Aan enkele palen op de N70 en de Grote Markt hangen fluorescerende fietswielen....