Minder mobiele centrale Burcht levert knap werk

Image
De huidige verantwoordelijken hebben de pioniers in de symbolische bloemen gezet, en met zijn allen beleefde MMC-Burcht een gezellige avond, in aanloop naar een nieuw en vruchtbaar jaar in dienst van de medemens.
BURCHT. De Vrijwilligers-Centrale is in de gemeente een buitenbeentje in de Minder Mobiele Centrale (MMC)-familie. Zij draait zowat uitsluitend op vrijwilligers. Gesprekken met het gemeentebestuur om de werking te laten overnemen door het OCMW, kenden tot vandaag geen succes. De nieuwe coalitie echter heeft in haar beleidsnota de deur op een kier gezet. Enkele gesprekken zijn achter de rug en de streefdatum voor overname is 1 januari 2009.

De MMC heeft tijdens een gezellige avond bij het starten van het 21ste werkjaar, de chauffeurs en andere medewerkers een hartelijk 'dank u' gezegd. Het was de toenmalige voorzitter van CM-Ziekenzorg Burcht, Hubert Overmeire die op 1 juli 1988 de Centrale stichtte. Op dat ogenblik werden 37 gebruikers ingeschreven en kon men beroep doen op 15 chauffeurs-vrijwilligers. Mevrouw Elvire De Maeyer werd niet alleen dispatcher gebombardeerd, maar werd eveneens duivel-doet-al.

Tijdens het eerste volledige werkjaar 1989 werden reeds 193 ritten uitgevoerd, samen goed voor 4.730 km.

Op 31 december 2001 moest mevrouw De Maeyer om gezondheidsredenen en op doktersadvies forfait geven, en viel de werking stil. Hierna staken enkele chauffeurs de koppen bij elkaar en vond men een oplossing in eigen kring met gewijzigde strategieën en versterkt met een aantal niet-ziekenzorgers. Aldus kon MMC-Burcht op 1 juli 2002 aan zijn gebruikers een tweede start aanbieden!

De nieuwgeborene groeide en bloeide, zodat bij het afsluiten van 2007 het aantal gebruikers gestegen was naar 131, en de 12 chauffeurs 718 ritten op hun actief hadden, goed voor 11.620 km. Intussen blijven de kernleden van Ziekenzorg jaarlijks het lidgeld voor de Centrale ophalen. Een minder aangenaam agendapunt echter tijdens die feestelijke avond was het afscheid van de stichter Hubert Overmeire, die zijn leeftijd als verontschuldiging gebruikte.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

TEMSE. De Minder Mobielen Centrales (MMC), door Taxistop opgericht om mensen met verplaatsingsproblemen en een beperkt inkomen toch de nodige transportmogelijkheden te geven, zoekt vrijwilligers.

SINT-GILLIS-WAAS. Vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale (MMC) zorgen ervoor dat mensen met verplaatsingsproblemen en een beperkt inkomen toch bij de dokter geraken, boodschappen kunnen doen...

ZWIJNDRECHT. De MMC Burcht gaat een andere weg op want ze zal vanaf 2009 worden verzorgd door het OCMW, maar aan de werking zal maar weinig veranderen. De verantwoordelijke is thans de vroegere...