Open VLD vroeg schorsing, Andre Lardon meer aandacht voor centrum

Image
Andre Lardon heeft in de gemeenteraadszitting aangedrongen om het Onze-Lieve-Vrouwplein van Kruibeke in zijn totaliteit te bekijken voor renovatie en niet enkel de site van het vroegere rusthuis Altena.
KRUIBEKE. De gemeenteraadszitting van maandag begon niet zoals gewoonlijk om 19u30 maar wel om 20 uur. Dat maakte dat er al publiek een halfuur te vroeg aanwezig was. Maar 20 uur werd ook niet meer gehaald omdat er vooraf nog fractievergaderingen waren. Of de macht van de gewoonte.

 

OCMW-voorzitter Bart Criel gaf een duidelijke uiteenzetting over de toekomst van het rusthuis, de aanleunflats en de bedoelingen met Rusthuis Mercator Rupelmonde. Maar dat de gemeentelijke tussenkomst van bijna 3,4 miljoen euro, kritiek zou krijgen was te verwachten.

André Lardon (CD&V) vond dat men over de bedoelingen met de site Altena Kruibeke aan het Onze-Lieve-Vrouwplein nogal vaag blijft. Hij zei dat de bevolking ervan wakker ligt om te weten wat er met het vroegere rusthuis zal gebeuren.  Lardon zelf is van mening dat men het gebied rond de kerk in zijn geheel moet bekijken en niet alleen de site Altena die eigenlijk maar een zeer beperkte plaats biedt.  Hij wil dat het dorpsplein van Kruibeke gesaneerd wordt en als het gemeentebestuur het goed meent met Kruibeke, dan zal het centrum in zijn totaliteit moeten verbeterd worden. André Lardon stelde een BPA voor waar alle noden in verwerkt worden en dat meer ruimte moet geven omdat er mogelijkheden genoeg zijn. En dat langs minstens twee zijden van het Onze-Lieve-Vrouwplein.

Kris Smet van Open VLD heeft opnieuw een schorsing van de zitting moeten vragen, zoals dat ook vorig jaar al het geval was rond de budgetbesprekingen toen ook de samenwerking ver zoek was !
"De gemoederen tussen coalitie-partners D.e.n.e.r.t en CD&V geraakten danig verhit dat de schepen van sport zich zowat aan de micro vergreep in zijn woede-uitval naar D.e.n.e.r.t.-collega’s die zich evenmin onbetuigd lieten.", aldus Smet achteraf. In het heetst van de woordenwisseling vond hij het welletjes, en vroeg de schorsing zodat beide coalitie-partners samen wat konden afkoelen.

De heibel ontstond i.v.m. het reglement van hoe de gemeente een zwemsubsidie voor scholen zou betalen. Kris Smet zelf vond het voorstel slecht voorbereid en noemde de hele vertoning beschamend. Hij kreeg zowaar volmondig gelijk kreeg van burgemeester Denert !.

Na de afkoelperiode stelde Open VLD samen met de democratische oppositie een constructieve tussenoplossing voor zodat tenminste de scholen niet het slachtoffer zouden worden en dat ondanks heftig verzet van enkele CD&V-ers, die het onderling ook niet meer eens geraakten. Dit voorstel werd dan aanvaard en gestemd.  "Het gebeurt wel meer dat Open VLD een crisis moet bezweren!", zo stelde Kris Smet achteraf.

Ook de stemming van de gemeentelijke tussenkomst in de OCMW-werking van 3.400.000 euro, zette de Open VLD aan om te vragen naar o.m. de strategie op langere termijn. Zijn vragen dwongen tot een lang en constructief debat, zodat beleidsmakers verplicht waren hun huiswerk degelijk voor te bereiden. (R.D.)

 

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. De ju-jitsuka's van Ippon Zwijndrecht behaalden op het BK Ju-Jitsu, dat plaatsvond op 3 en 4 maart in Ronse, acht medailles. Regerende wereldkampioenen Bjarne Lardon en Nico Meersman...

KRUIBEKE. CD&V Kruibeke draagt Erik Blomaert voor als nieuwe schepen. Blommaert moet de onlangs overleden André Lardon opvolgen. Lardon was als vijfde schepen verantwoordelijk voor onder meer...

KRUIBEKE. Cd&V-Politicus André Lardon is op 17 augustus overleden. Hij werd 67 jaar. Lardon volgde in 2009 Stijn Bogaert op als schepen in Kruibeke. Daarvoor zetelde hij vier legislaturen in...

KRUIBEKE. CD&V Kruibeke heeft in André Lardon een vervanger gevonden voor de opgestapte schepen Stijn Bogaert. Lardon is geen onbekende in de Kruibeekse gemeentepolitiek. De 65-jarige was...

KRUIBEKE. In kasteel Wissekerke te Bazel hield de gemeente Kruibeke de laatste gemeenteraad van het jaar. Het werd de raad met de meest romantische inzet.Voor de toegangsdeur van het kasteel...

KRUIBEKE. Voor de komende gemeenteraad van Kruibeke zal de CD&V enkele opmerkingen en vragen formulieren. Fractieleider André Lardon wijst er op dat bij de asfaltering van de Kattestraat...