De Wase Wielerkalender (4)

Image
Zal Guy Smet maandag in Sinaai zichzelf opvolgen aan de Stenenmuur?
WAASLAND. Zaterdag 19 juli wordt er gekoerst door de dames elite in Waasmunster in de Hoogstraat. Het is een wedstrijd van 96 km of 16 ronden en er zijn voor 446 euro aan prijzen. Start om 15u.

 

In Sinaai een de Stenenmuur waar het kermis is, wordt een koers georganiseerd voor beloften U23. Ze vertrekken om 15u voor 110 km of 20 ronden. Inschrijving en uitbetaling vonden plaats in de feesttent. Er zijn voor 670 euro aan prijzen. Vorig jaar waren er 53 deelnemers en de winnaar heette Dieter Verbeeck uit Lille.

 

Zondag 20 juli krijgen de nieuwelingen hun kans te Zele Huivelde, op een boogscheut van Waasmunster is dat. Het is er een eerste deel van een tweedaagse. De start is er om 15u voor 65 km of 10 ronden. Inschrijving in café Welkom, Huivelde 194. Er zijn  oor 385 euro prijzen. Vorig jaar startten er 63 nieuwelingen en de Nederlander Thijs Roelen kwam er winnen.

 

Image
Op Huivelde zoeken ze opvolgers voor Jeffrey Herrebaut die de tweedaagse won en Laurens Poelman winnaar van de tweede rit.


Maandag 21 juli komt er dan de tweede rit aan. Het zijn precies dezelfde gegevens als zondag. Vorig jaar waren er 68 deelnemers en het werd een gloriedag voor Laurens Poelman van het Hudiko Wielerteam Haasdonk. Voor de eindstand van de tweedaagse zijn er 10 prijzen voorzien. De tweedaagse werd vorig jaar gewonnen door Zelenaar Jeffrey Herrebaut.

 

Maandag 21 juli wordt er ook weer gereden aan de Stenenmuur in Sinaai. Ditkeer zijn de EZC er uitgenodigd voor 110 km of 20 ronden. Vertrek om 15u. In 2007 waren er 50 deelnemers en de zege was voor Kruibekenaar Guy Smet die er zijn 15de koers van het seizoen won. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

WAASLAND. Er zijn tijdens het weekend een vijftal wielerwedstrijden in de regio. In Waasmunster rijden zaterdag 26 juli de elite zonder contract/U23 met start om 15u, een wedstrijd van 120 km of 16...

Het wielergebeuren, situeert zich de komende week vooral in Puivelde waar op zaterdag 15 mei reeds wordt gekoerst door elites z.c. en beloften. Start om 15u voor 114 km of 17 ronden....

In het Waasland worden tijdens het komend weekend twee wielerwedstrijden gereden. Zaterdag 22 mei koersen de juniores te Waasmunster aan de Sousbeekstraat.Vertrek om 15u voor 96 km of 17 ronden. WBV...

De wielerkalender brengt dit weekend het Belgisch Kampioenschap voor elite z.c. en beloften te Temse maar ook bijzonder zijn de twee wedstrijden voor dames elite in de regio.