De Wase wielerkalender (1)

Het wielergebeuren, situeert zich de komende week vooral in Puivelde waar op zaterdag 15 mei reeds wordt gekoerst door elites z.c. en beloften. Start om 15u voor 114 km of 17 ronden. WBV-afgevaardigden: Rudy Steels, Kiliaan De Neef en, Erik Van Goethem.
Zondag 16 mei om 15u rijden de beloften in Temse in de Veldstraat aan het Lindenhof de "Grote Prijs Jos? De Cauwer". Het is een wedstrijd van 120 km of 12 ronden. De koers wordt geleid door de WBV-afgevaardigden William Vettenburg, Johnny Larmuseau en Erik Van Goethem.  

Vorig jaar waren hier 111 deelnemers en de zege was voor Bart Vanheule voor Kenny Touriany en Kristof Sels.
Maandag 17 mei pakt Puivelde uit met een profkoers. Deze start om 14u voor 165 km of 11 ronden. Alle formaliteiten vinden plaats in de feesttent. Vorig jaar, toen nog gereden op woensdag, stonden er 169 renners aan de start . Het was Niko Eeckhout die won voor Koen Das en Geoffrey Demeyere.
Woensdag 19 mei is er in Puivelde nog een wedstrijd voor elite z.c. en beloften van 134 km. Start om 15u voor 20 ronden. WBV: Filip Apers, Kiliaan De Neef en Marc Maertens. Vorig jaar , gereden op maandag, was Greg Moens de beste van de 72 deelnemers voor Gino De Weirdt en Hans De Meester.(fvdv)

 

Lees ook:

WAASLAND. Er zijn tijdens het weekend een vijftal wielerwedstrijden in de regio. In Waasmunster rijden zaterdag 26 juli de elite zonder contract/U23 met start om 15u, een wedstrijd van 120 km of 16...

Zal Guy Smet maandag in Sinaai zichzelf opvolgen aan de Stenenmuur?WAASLAND. Zaterdag 19 juli wordt er gekoerst door de dames elite in Waasmunster in de Hoogstraat. Het is een wedstrijd van 96 km of...

In het Waasland worden tijdens het komend weekend twee wielerwedstrijden gereden. Zaterdag 22 mei koersen de juniores te Waasmunster aan de Sousbeekstraat.Vertrek om 15u voor 96 km of 17 ronden. WBV...

De wielerkalender brengt dit weekend het Belgisch Kampioenschap voor elite z.c. en beloften te Temse maar ook bijzonder zijn de twee wedstrijden voor dames elite in de regio.