Nieuwe verkiezingsaffiches blijken stunt van 11.11.11

ZWIJNDRECHT. De voorbije dagen verschenen er affiches in het straatbeeld van Zwijndrecht die sterk lijken op verkiezingsaffiches. De weinig aan de verbeelding overlatende tekst ‘Wie komt er op voor menselijkheid?’ wees alleszins niet in de richting van de politieke partij. Het blijkt een onderdeel van de najaarscampagne van 11.11.11 die naast Zwijndrecht ook in tal van andere Vlaamse steden en gemeenten zal worden gehouden.

De 11.11.11-affiches tonen de gezichten van onder andere Passy van Aidprofen die in Congo vrouwen beschermt die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Op andere affiches staat Omar, een vluchteling uit Syrië die nu andere vluchtelingen helpt. Ook Zwijndrechtenaren als Herman Stroobant, voorzitter van actiegroep Klim-Op-Brazilië, is te zien op de affiches. 

"Met deze actie willen we het menselijke gezicht achter solidariteit tonen. De mensen die dagelijks opkomen voor anderen, ver weg en dichtbij", zegt 11.11.11-directeur Rein Anthonissen, "Menselijkheid heeft een voornaam, het is een zaak van gewone mensen. We vragen dan ook volop de steun van inwoners van Zwijndrecht voor onze najaarscampagne door een actie te bezoeken of een gift te doen." "In de gemeente Zwijndrecht zijn solidariteit en de aanpak van maatschappelijke kwetsbaarheid en armoedebestrijding speerpunten van het beleid. Met initiatieven zoals deze campagne tonen we dat we niet wegkijken, maar opkomen voor menselijkheid en voor armoedebestrijding hier én elders in de wereld", vult schepen Veerle Beernaert aan. 

Wie een actie wil bezoeken of een gift wil doen kan meer info terugvinden op 11.be. (mb, foto: ©  11.11.11)

 

Lees ook:

BEVEREN. In haar najaarscampagne legt 11.11.11 de nadruk op de impact van de klimaatopwarming in het Zuiden. Daar eist de opwarming van de aarde al miljoenen slachtoffers. Door de stijging van de...

Zwijndrecht wil er een erezaak van maken om de Ronde van de 11 in de gemeente te doen slagen: vlnr: Els Van Hese van de dienst Sociale Zaken van Zwijndrecht, Schepen André Van de Vijver en Hilde...