Meer connectie, interactie en sfeer op de werkvloer dankzij gezelschapsspellen

SINT-NIKLAAS. Voor ruim 8 Belgen op 10 (81%) zijn gezelschapsspellen een ideale manier om mensen samen te brengen en elkaar beter te leren kennen. Op de werkvloer zijn we echter minder geneigd om te connecteren via een gezelschapsspel. Dat blijkt uit onderzoek van Asmodee België, verdeler en ontwikkelaar van gezelschapsspellen. 

Uit het onderzoek van Asmodee België blijkt dat slechts 36% het fijn zou vinden om tijdens de lunchpauze een gezelschapsspel te spelen met collega’s. Meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek ontspant liever op een andere manier, 37% vindt het werk niet de geschikte plaats voor spelletjes en 21% brengt de pauze liever zonder collega’s door.  Volgens Bert De Smet,  directeur van Asmodee België, zijn er heel wat voordelen om tijdens een pauze een gezelschapsspel te spelen: "Het helpt om te ontspannen en te deconnecteren om daarna de werkdag met meer energie verder te zetten. En bovendien leer je elkaar op een informele manier kennen."

Bij ingenieursbureau SBE en van co-working complex Het Landhuis, beiden uit Sint-Niklaas, worden tijdens de middagpauzes spelletjes gespeeld. "Het zijn de kleine dingen zoals gezelschapsspellen die zorgen dat mensen hier graag komen werken. En wie graag werkt, is sowieso productiever", klinkt het bij Elke De Mayer, mede-eigenaar van Het landhuis. De ervaring is beide bedrijven gelijkaardig: de sfeer is ontspannen, er wordt meer gelachen en mensen komen nog ‘ns wat te weten over elkaar. 

Lode Godderis, professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven, kan bedrijven alleen maar aanmoedigen om zelf ook een aantal gezelschapsspellen te voorzien voor hun werknemers: "Nu we meer hybride werken en elkaar minder vaak zien op bureau dan vroeger, is het absoluut een goed idee om als werkgever ontspannende activiteiten te faciliteren, in welke vorm dan ook. Gezelschapsspellen zijn een laagdrempelige manier om elkaar beter te leren kennen. Door samen te spelen, creëer je een band met je collega’s. Wie samen plezier maakt, werkt doorgaans ook beter samen, wat alleen maar positieve effecten heeft op de energie, het teamgevoel en de productiviteit." (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Bijna 1 op de 5 Belgen kan niet tegen z’n verlies. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1000 Belgen van Asmodee België, marktleider als verdeler en ontwikkelaar van gezelschapsspellen....